Τηλεφώνησε Τώρα!!

Οι νέες τάσεις στην κουζίνα το 2018!

Παρακολουθούμε και ακολουθούμε τις τάσεις στη γαστρονομία όχι τόσο για να «είμαστε μέσα στα πράγματα» αλλά για να μαθαίνουμε, να πειραματιζόμαστε και να γευόμαστε νέους συνδυασμούς, αλλά και να βελτιώνουμε τους τρόπους παραγωγής και συλλογής των τροφίμων μας.

Το madame ginger παρουσίασε τις επικρατέστερες τάσεις: κάποιες μας ανοίγουν την όρεξη, κάποιες μας αφήνουν με μικρή απορία και για κάποιες δε βλέπουμε την ώρα!

Λιγότερο κρέας, περισσότερα λαχανικά!
Τα τελευταία χρόνια, τα λαχανικά και τα φρούτα δεν αποτελούν μόνο συνοδευτικά πιάτα με το κυρίως γεύμα ή απλά σνακ, αλλά πολλές φορές κλέβουν την παράσταση: ωμά σε πολύχρωμες σαλάτες και κρύα ορεκτικά, ψητά, πολτοποιημένα σε ευφάνταστες σούπες, “καμμένα” που λιώνουν στο στόμα, αλλά και μέσα σε αμέτρητες γλυκές συνταγές.

Σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογικές μεθόδους, θα γίνουν ακόμη πιο δημοφιλή τα εναλλακτικά γάλατα (πχ γάλα αμυγδάλου, καρύδας, ρυζιού, βρώμης, φουντουκιού κλπ) και τα μη ζωϊκά γιαούρτια και τυριά. Επιπλέον, σύμφωνα με το περιοδικό TIME, θα δούμε πολλά μωβ ή σκουρόχρωμα λαχανικά και φρούτα στα νέα μενού και τις αγορές (όπως το μωβ κουνουπίδι, τις μωβ γλυκοπατάτες ή τα acai) όπως και περισσότερες εναλλακτικές πρώτες ύλες ζυμαρικών,από ρεβυθάλευρο, βρώμη ή λαχανικά, για ανθρώπους με δυσανεξία στη γλουτένη.

Επίσης, οι σούπες θα πάρουν τα πάνω τους, αφού τα λαχανικά θα αντικαταστήσουν αρκετά τις ζωϊκές πρωτεΐνες.

Μείωση της σπατάλης τροφίμων: Μία τάση που πρέπει να γίνει μόδα

Η παγκόσμια ζήτηση για τρόφιμα ίσως διπλασιαστεί ως τα μέσα του αιώνα, μαζί με την εκτόξευση του παγκόσμιου πληθυσμού στα εννέα δισεκατομμύρια από τα επτά δισεκατομμύρια, την ώρα που το ένα τρίτο της παραγωγής καταλήγει σε χωματερές.

Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος της σπατάλης θα διασφαλίσει τη διατροφική επάρκεια και θα μειώσει τον κλιματικό αντίκτυπο από την καλλιέργεια της γης.

Street Food & Κουζίνες του Κόσμου

Το Street food στη χώρα μας εδώ και χρόνια δεν περιορίζεται στα σουβλάκια και τις κρέπες, αλλά διευρύνεται σε γεύσεις, μυρωδιές και κουλτούρες από όλο τον κόσμο: Φαλάφελ, λεχματζούν, fish & chips, bagels, τσιμιτσάνγκα, τορτίγιες, σούσι και η λίστα είναι ατελείωτη.

Cocktails!

Οι επιλογές κοκτέηλ είναι αμέτρητες: παραδοσιακά κοκτέηλς, μοριακές τεχνικές όπως η στιγμιαία ψύξη, η καραμελοποίηση και η ζελοποίηση, «καπνιστά» ζουμιά, παιχνίδι με τις υφές

Τρία συστατικά που θα «πρωταγωνιστήσουν»το 2018

Θα «φορεθεί» πολύ η καρύδα σε διάφορες μορφές: γάλα, κρέμα, λάδι και αλεύρι καρύδας! Επίσης, θα παίξει πολύ το umami, η πέμπτη γεύση των Ιαπώνων ως υποκατάστατο της παρμεζάνας, σε σαλάτες και ζυμαρικά, αλλά και το κουνουπίδι ως συστατικό σε ριζότο, συνοδευτικό κρεάτων, ποσέ με μπαχαρικά και σε πίκλες!

 

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!