Τηλεφώνησε Τώρα!!
Μέσα Ενημέρωσης & Αθλητισμός
Αρχική

Μέσα Ενημέρωσης & Αθλητισμός

Μέσα Ενημέρωσης & Αθλητισμός

Ο Τομέας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης & Αθλητισμού του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες σχετικές με τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό. Οι ειδικότητες του τομέα διδάσκονται σε αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονα εργαστήρια με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Περιλαμβάνεται επίσης πρακτική άσκηση σε ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις εγκύκλιες σπουδές, οι σπουδαστές της Σχολής Δημοσιογραφίας και Αθλητισμού του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ παρακολουθούν εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια και σπουδάζουν σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους ανοίγει πολύ μεγάλες επαγγελματικές και ακαδημαϊκές προοπτικές. Στις ειδικότητες του τομέα διδάσκουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, sports managers και προπονητές με μακρά επαγγελματική εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό. Οι ειδικότητες του Τομέα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού είναι οι εξής:
 • Sports Management (Διοίκηση Αθλητισμού)
 • Αθλητική Δημοσιογραφία
 • Δημοσιογραφία
 • Προπονητική
Τα πλεονεκτήματα των σπουδών ΜΜΕ & Αθλητισμού στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ περιλαμβάνουν:
 • Σπουδάζεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες δημοσιογράφους και επαγγελματίες του αθλητισμού με τους οποίες ο ΟΜΗΡΟΣ έχει συνάψει αποκλειστικές συνεργασίες.
 • On-the-job training και πραγματικά projects στα υπερσύγχρονα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά studio του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.
 • Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), την ηλεκτρονική δημοσιογραφία και το user generated content.
 • Συνεργασίες με όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης (ΕΡΑ, ΕΡΤ, ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες) για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών Δημοσιογραφίας.
 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει την Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών Προπονητικής χάρη στους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει με το χώρο του αθλητισμού μέσα από πολυετείς συνεργασίες με ιστορικά σωματεία, ομάδες και συλλόγους της Αθήνας και του Πειραιά.
 • Τα μαθήματα της ειδικότητας Sports Management διδάσκουν καθηγητές με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική εμπειρία καθώς προέρχονται από την Αγορά.
 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις και φορείς που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.
Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα σε ενημερώσει για τις δυνατότητες σπουδών στον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ!

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και επίλεξε τον Τομέα Σπουδών που σε ενδιαφέρει!


The field is required.


Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Σχετικά Videos

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!