Τηλεφώνησε Τώρα!!
Αρχική Ναυτιλιακά

Ναυλομεσίτες ΙΕΚ

Ναυλομεσίτες ΙΕΚ

Καθηγητής

Παναγιώτης Παππάς

Τομέας

Ναυτιλιακά
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Ο επαγγελματίας που κατέχει δίπλωμα Στελέχους Ναυλομεσιτικών Εργασιών από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  • Πλοιοκτήτριες εταιρείες.
  • Ναυλομεσιτικές εταιρείες.
  • Εταιρείες Θαλάσσιου Τουρισμού.
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

  Ο ναυλομεσίτης που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College, σε πιστοποιημένο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγεί στον τίτλο HND in Business (Management).
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων –BSc (Hons) Business Administration του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.
  • να αποκτήσεις αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

  Μαθήματα

  -Ναυτιλιακά αγγλικά

  -Ναυλώσεις πλοίων

  -Αγοραπωλησίες πλοιων

  -Ναυλωσεις σκαφων αναψυχης

  -Αγοροπωλησιες σκαφων αναψυχης

  -Ναυτικο δικαιο

  -Φορτωτικη

  -Ναυτικές διαφορές – Διαιτησία

  -Ασφάλιση πλοίου και φορτίου

  -Ναυτικός Πράκτορας

  -Τεχνική πλοίου/σκάφους αναψυχής

  *Έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά Εργασίας και τον κόσμο των Ναυτιλιακών και Ναυλομεσιτικών Εταρειών μέσα από Ημέρες Καριέρας, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες με κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες, εργασίες πάνω σε πραγματικα case studies και on-the-job training.

  *Ο εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ αναπτύσσει πολύ δυναμική παρουσία στον Πειραιά -το ναυτιλιακό κέντρο της χώρας και μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων, με ένα κτήριο-στολίδι στην κεντρική Πλατεία Κοραή- και έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες για την πρακτική άσκηση και τη μελλοντική απορρόφηση των σπουδαστών του.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική εμπειρία καθώς προέρχονται από την Αγορά.

  * Γνωρίζεις καταξιωμένα στελέχη και επαγγελματίες του χώρου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά.

  *Μαθαίνεις τη λειτουργία εξειδικευμένων λογιστικών προγραμμάτων λογισμικού και χρησιμοποιείς με άνεση τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο πλαίσιο της εργασίας σου.

  *Χρησιμοποιούνται σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας (υπολογιστές, προτζέκτορες κλπ) και πρωτοποριακές μέθοδοι (role playing, case studies κλπ).

  *Βρίσκεσαι σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που σου παρέχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.

  *Μπορείς να μάθεις αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες δωρεάν!

  Η Ναυτιλία αποτελεί τον δυναμικότερο και πιο εξωστρεφή κλάδο της ελληνικής οικονομίας με συνολική συνεισφορά 7% επί του ΑΕΠ, είτε μιλάμε για εμπορική ναυτιλία είτε για επιβατηγό ναυτιλία.

  Οι σπουδές στα Ναυτιλιακά οδηγούν σε γρήγορη απορρόφηση από την αγορά εργασίας δεδομένου ότι ο ελληνόκτητος στόλος υπό ελληνική σημαία φιγουράρει στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη της μεταφορικής ικανότητας (DWT).

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί καθώς είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει σπουδές για ναυλομεσίτες (brokers).

  Ο ναυλομεσίτης (ή Μεσίτης Ναυτιλιακών Συμβάσεων)  είναι ο επαγγελματίας  που μεσολαβεί στη σύναψη συμφωνίας για την αγοραπωλησία (shipbroker) ή τη μίσθωση ενός επιβατηγού ή εμπορικού πλοίου (freight broker) για λογαριασμό των πελατών του.

  Στόχος του προγράμματος σπουδών για ναυλομεσίτες είναι να δημιουργήσει στελέχη ικανά να διαχειρίζονται αποτελεσματικά ζητήματα Ναυτιλίας και Ναυλομεσιτίας Εμπορικών Πλοίων και Σκαφών Αναψυχής και να σταδιοδρομήσουν στον ευρύτερο Ναυτιλιακό και Ναυλομεσιτικό Τομέα.

  Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ξεκίνα την καριέρα σου ως επαγγελματίας ναυλομεσίτης από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ!

  Οι καθηγητές

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!