Τηλεφώνησε Τώρα!!

Η Μηχανοτρονική μαθαίνει για την Ηλεκτροκίνηση!

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 οι σπουδαστές Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά παρακολούθησαν παρουσίαση εκπροσώπου του κινεζικού ομίλου Xindayang Group (XDY) που εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και την παραγωγή ηλεκτροκίνητων μεταφορικών μέσων νέας γενιάς.

Την παρουσίαση ανέλαβε ο εκπρόσωπος της Zhidou Greece – Ν.Ζυμπάς Α.Ε, κ. Παπαθέου ο οποίος τους παρουσίασε όλες  τις νέες τεχνολογίες στην ηλεκτροκίνηση και τις τάσεις που επικρατούν στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Παράλληλα, μίλησε στους σπουδαστές για την εξέλιξη των μπαταριών και των συστημάτων φόρτισης, αλλά και για πλατφόρμες και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε συστήματα διαχείρισης και ενοικίασης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων όπως η Share’n Go.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παπαθέου παρουσίασε στους σπουδαστές Μηχανοτρονικής και αυτοματισμού τα νέα μοντέλα της εταιρείας τα οποία έχουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος χρήσης με μόλις ένα Ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Τέλος, έγινε αναφορά και σε άλλα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης όπως τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, τα χαμηλά ασφάλιστρα και οι μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν μόνο 300 ηλεκτροκίνητα οχήματα τη στιγμή που σε άλλες χώρες όπως η Νορβηγία το ποσοστό κατοχής ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανέρχεται σε 53%.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δημιουργεί τους επαγγελματίες του μέλλοντος με γνώμονα τις τάσεις που θα επικρατήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια και αξίες όπως η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό.

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!