Τηλεφώνησε Τώρα!!

Φτιάχνουμε και μπύρα στον Όμηρο!

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι η μοναδική σχολή επαγγελματικής κατάρτισης που παρασκευάζει μπύρα!

Σπουδαστές Διαιτολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων  παρασκεύασαν μπύρα με αγάπη και μεράκι αποδεικνύοντας την ποιοτική δουλειά που γίνεται σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια.

Το εγχείρημα ξεκίνησε γύρω στις 15 Μαρτίου με προτροπή των ίδιων των σπουδαστών και με την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών τους για την παρασκευής μπύρας τύπου Weiss!

H διαδικασία παραγωγής χωρίστηκε σε πέντε στάδια:

  1. Καθορίσαμε τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί (είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι είναι πολύ ευαίσθητη σε μικροοργανισμούς).
  2. Γεμίσαμε μια μαρμίτα με 37lt νερό και ανεβάσαμε την θερμοκρασία στους 38ο C .Τοποθετήσαμε μέσα στην μαρμίτα 2.5 kg Βύνης τύπου Pale Ale & 2,5 Kg βύνης τύπου wheet malt.  Αυτό το στάδιο ονομάζεται «σακχαροποίηση».
  3. Στραγγίξαμε καλά τον σάκο με την βύνη . Προσθέσαμε τον Λυκίσκο . Ο λυκίσκος που χρησιμοποιήσαμε ήταν τύπου Styrian Goldings.
  4. Μειώσαμε την θερμοκρασία του γλεύκους στους 21ο C.
  5. Πραγματοποιήσαμε μετάγγιση του γλεύκους σε δοχείο ζύμωσης.

Ύστερα από δυο μεταγγίσεις καταφέραμε να έχουμε τον επιθυμητό όγκο CO2 υπό πίεση μέσα στο μπουκάλι και κάναμε υπομονή δύο εβδομάδες ώστε η μπύρα να είναι ώριμη και έτοιμη για κατανάλωση.

Οι πρώτες δοκιμές βέβαια έγιναν και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Μια εκπληκτική ενέργεια των σπουδαστών που μας έδωσε έναν ακόμα λόγο να είμαστε υπερήφανοι για τους επαγγελματίες του αύριο!

Δείτε το φωτογραφικό υλικό !

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!