Τηλεφώνησε Τώρα!!

Ψυχολογία Αποκατάστασης – Ο ρόλος της ενσυναίσθησης στον επαγγελματία υγείας

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 ο τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διοργάνωσε  ημερίδα με τίτλο «Ψυχολογία Αποκατάστασης – Ο ρόλος της ενσυναίσθησης στον επαγγελματία υγείας» την οποία παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σπουδαστές Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, αλλά και Προπονητικής.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις κλινικών περιστατικών από επαγγελματίες της Υγείας με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και πλούσια κλινική εμπειρία.

Ο παιδοψυχολόγος κος Θάνος Μελής και η Εργοθεραπεύτρια κα Ελίνα Δεκαρίστου μοιράστηκαν πολύ σημαντικές γνώσεις σχετικές με την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών σε φάση αποκατάστασης και μετέφεραν την εμπειρία τους για το πώς μπορεί ο σύγχρονος επαγγελματίας Υγείας να βοηθήσει πραγματικά έναν ασθενή κατανοώντας την κατάστασή του.

Μεταξύ άλλων παρουσίασαν ένα περιστατικό ινομυαλγίας και ένα κάκωσης νωτιαίου μυελού.

Η ημερίδα απέκτησε διαδραστικό χαρακτήρα μέσω μιας διαδικασίας ερωτήσεων εκ μέρους των σπουδαστών προς τους ομιλητές.

Οι συμμετέχοντες είχαν μια πολύτιμη ευκαιρία να κατανοήσουν βαθύτερα το ρόλο του συναισθήματος και της ενσυναίσθησης στη διαδικασία αποκατάστασης και να αποκομίσουν γνώσεις απαραίτητες στον σύγχρονο επαγγελματία της Υγείας.

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!