Τηλεφώνησε Τώρα!!

Vegan Γλυκά MasterClass για τους σπουδαστές του Τομέα Ζαχαροπλαστικής

Σεμινάριο με θέμα Vegan Γλυκά πραγματοποιήθηκε για τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές του Τμήματος Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ Όμηρος.

Η λέξη vegan προήλθε από τη λέξη vegetarian που σημαίνει χορτοφάγος και άρχισε να χρησιμοποιείται από το 1944. Στις μέρες μας η vegan διατροφή έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς με αποτέλεσμα συνεχώς να ξεπηδούν καινούργια εστιατόρια αλλά και ζαχαροπλαστεία που ειδικεύονται σε αυτή.

Στο Vegan Masterclass ο Pastry Chef Καγιάς Βασίλης παρουσίασε γλυκά εδέσματα με νέες τεχνικές, ανατρέποντας τα δεδομένα της ζαχαροπλαστικής που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Μαρέγκα χωρίς ασπράδια, mousse χωρίς σαντιγί, τάρτες και κρέμες χωρίς ίχνος αυγών, γαλακτοκομικών και λιπαρών ζωικής προέλευσης.

Vegan γλυκά με υπέροχη γεύση που δεν στερούνται τίποτα από την μη vegan εκδοχή τους!

Τα γλυκά που παρουσιάστηκαν στο Masterclass είναι τα εξής:

Morello V Forest
Τάρτα σοκολάτας με cacao nibs, mousse βανίλιας, brownie και morello cherries με kirsch

Lemon Pie
Τραγανή τάρτα αμυγδάλου, καραμελωμένα φουντούκια, confit και cremeux λεμόνι με ελαιόλαδο

Pistachio Praline-Raspberry
Κέικ raspberry, homemade πραλίνα και mousse με φιστίκι Αιγίνης

Kumaru-Hazelnut
Ganache σοκολάτας gianduja, brownie tonka, τραγανή βάση με crumble σοκολάτας και διογκωμένο δίκοκκο σιτάρι

Δείτε τις εικόνες από το σεμινάριο!

Βρες αυτό που σου ταιριάζει!!!

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!