Τηλεφώνησε Τώρα!!
Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του Πολιτισμού
Αρχική Σχολή Οικονομίας & Διοίκησης

Σχολή ΙΕΚ Διοίκησης Πολιτισμού

Σχολή ΙΕΚ Διοίκησης Πολιτισμού

Καθηγητής

Σταυρούλα Γουρδομιχάλη

Τομέας

Σχολή Οικονομίας & Διοίκησης
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας σε θέματα Πολιτισμού που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  -Πολιτιστικούς φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

  -Μουσεία, Πινακοθήκες και Φορείς Προστασίας και Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

  -Πολιτιστικά και Μορφωτικά Ιδρύματα.

  -Φορείς Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

  -Επιχειρήσεις από το χώρο του Βιβλίου, των Βιβλιοθηκών και των Εκδόσεων.

  -Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Κινηματογράφο, τα Οπτικοακουστικά Μέσα, το Θέατρο, το Χορό, τη Μουσική και τη Δισκογραφία.

  -Δημόσιους και μη Κυβερνητικούς Φορείς που ασχολούνται με τις Διαπολιτισμικές Σχέσεις και την Πολυπολιτισμικότητα.

  -Χώρους Ιδιωτικής Αγοράς Τέχνης (γκαλερί).

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Συνεχίζω τις σπουδές μου

  Ο κάτοχος του διπλώματος Στελέχους Οικονομίας και Διοίκησης στον Τομέα του Πολιτισμού μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College, σε πιστοποιημένα πρόγραμμα Διοίκησης τα οποία προσφέρονται σε τέσσερα διαφορετικές κατευθύνσεις (streams): Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ανθρωπίνου Δυναμικού, Μάρκετινγκ, Λογιστικής από τον διεθνή φορέα EDEXCEL. Τα προγράμματα οδηγούν αντίστοιχα στους τίτλους Higher National Diploma (HND) in Business (Management, Human Resources Management, Marketing, Accounting).
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων –BSc (Hons) Business Administration του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.

  Μαθήματα

  Γενική Λογιστική

  Δίκαιο

  Οικονομικά Μαθηματικά

  Στατιστική

  Διοίκηση Επιχειρήσεων

  Τεχνική Συναλλαγών

  Marketing

  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

  Οικονομική των Επιχειρήσεων

  Επιχειρησιακές Επικοινωνίες

  Θεωρία του Πολιτισμού

  Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς

  Μέθοδοι Προβολής Πολιτισμικής Κληρονομιάς

  Ιστορία της Τέχνης

  Διοίκηση Πολιτιστικών Οργανισμών και Μουσείων

  Σχεδιασμός και Οργάνωση Εκθέσεων

  Οικονομία της Διαχείρισης των Πολιτισμικών Αγαθών

  Μέθοδοι και Τεχνικές Διατήρησης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς

  Τεχνολογία και Πολιτισμική Κληρονομιά

  Πολιτισμικό Δίκαιο

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με δεσμούς δεκαετιών με τον τομέα του Πολιτισμού.

  *Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική εμπειρία σε χώρους και φορείς της Τέχνης και του Πολιτισμού.

  *Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις και πρακτικές ασκήσεις σε πραγματικά πολιτιστικά πρότζεκτ.

  *Χρησιμοποιούνται σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας (υπολογιστές, προτζέκτορες κλπ) και πρωτοποριακές μέθοδοι (role playing, case studies κλπ).

  *Βρίσκεσαι σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που σου παρέχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.

  *Μπορείς να μάθεις αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες δωρεάν!

  Ο πολιτισμός μαζί με τον τουρισμό συναποτελούν τη «βαριά» βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας. Οι σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με εξειδίκευση σε θέματα πολιτισμού απευθύνονται σε νέους ανθρώπους με αγάπη για την Τέχνη και τον Πολιτισμό και μεταφράζονται σε ένα «δυνατό» βιογραφικό που ανοίγει μεγάλες προοπτικές για σταδιοδρομία σε φορείς και επιχειρήσεις του Πολιτισμού, σε κεντρικές υπηρεσίες αλλά και σε οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  Πολιτισμός βέβαια δεν σημαίνει μόνο Μουσεία και Πινακοθήκες, αλλά και δισκογραφικές εταιρείες, κινηματογράφος, θεατρικές παραγωγές κ.ο.κ.

  Η ειδικότητα συνδυάζει τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στις κλασικές σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων με εξειδικευμένα αντικείμενα που αφορούν αποκλειστικά τον τομέα του Πολιτισμού και ειδικότερα την οικονομική και διοικητική του πλευρά.

  Εφοδιασμένοι με γνώσεις οικονομίας, διοίκησης επιχειρήσεων, μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να απορροφηθούν άμεσα σε φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό.

  Οι καθηγητές

  Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Διαθέτει φοροτεχνικό γραφείο που διαχειρίζεται και οικονομολογικές εργασίες στον Πειραιά. Διδάσκει στην σχολή Διοίκησης στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.  

  Η Ελένη Σγουρίτσα γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1976. Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Νομικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!