Τηλεφώνησε Τώρα!!
Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου

Σχολή ΙΕΚ Λογιστικής

Καθηγητής

Θεοδότη Κουρτέση

Τομέας

Σχολή Οικονομίας & Διοίκησης
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου που έχει ολοκληρώσει σπουδές λογιστικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  *Τράπεζες, Ασφαλιστικές και Χρηματιστηριακές εταιρείες.

  *Εμπορικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις.

  *Εταιρείες παροχής εκπαιδευτικών και ιατρικών υπηρεσιών.

  *Ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις.

  *Ναυτιλιακές εταιρείες.

  *Δημόσιες Υπηρεσίες και  Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Γενική Λογιστική

  Δίκαιο

  Οικονομικά Μαθηματικά

  Στατιστική

  Διοίκηση Επιχειρήσεων

  Τεχνική Συναλλαγών

  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

  Οικονομική των Επιχειρήσεων

  Επιχειρησιακές Επικοινωνίες

  Φορολογική Πρακτική

  Λογιστική Εταιρειών

  Μηχανογραφημένη Λογιστική

  Λογιστική Κόστους

  Φορολογική Λογιστική και Εφαρμογές

  Επεξεργασία Κειμένου (Η/Υ)

  Λογιστικές Εφαρμογές

  Εφαρμογές Εμπορικής Διαχείρισης και Μισθοδοσία (Η/Υ)

  Φορολογία Κεφαλαίου- Κίνητρα Επενδύσεων

  Χρηματοοικονομική Διοίκηση

  Λογιστικά Φύλλα (Spread Sheets – Η/Υ)

  Συνεχίζω τις σπουδές μου

  Ο κάτοχος του διπλώματος Στελέχους Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου-Φοροτεχνικού Γραφείου μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College, σε πιστοποιημένο πρόγραμμα Λογιστικής από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγεί στον τίτλο HND in Business (Accounting).
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων BSc (Hons) Business Administration του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.
  • να αποκτήσει αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

  *Διότι το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Στον ΟΜΗΡΟ έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά Εργασίας και τον κόσμο των Επιχειρήσεων μέσα από Ημέρες Καριέρας, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις, εργασίες πάνω σε πραγματικα case studies και on-the-job training.

  *Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική εμπειρία καθώς προέρχονται από την Αγορά.

  * Έχεις πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ όπου μπορείς να βρεις χιλιάδες τίτλους βιβλιογραφίας και και επιστημονικών περιοδικών.

  * Γνωρίζεις καταξιωμένα στελέχη και επαγγελματίες του χώρου των επιχειρήσεων και έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά.

  *Μαθαίνεις τη λειτουργία εξειδικευμένων λογιστικών προγραμμάτων λογισμικού και χρησιμοποιείς με άνεση τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο πλαίσιο της εργασίας σου.

  *Χρησιμοποιούνται σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας (υπολογιστές, προτζέκτορες κλπ) και πρωτοποριακές μέθοδοι (role playing, case studies κλπ).

  *Βρίσκεσαι σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που σου παρέχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.

  *Μπορείς να μάθεις αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες δωρεάν!

  Το λογιστήριο αποτελεί την «καρδιά» μιας σύγχρονης επιχείρησης και έναν τομέα με υψηλά ποσοστά απορρόφησης εργαζομένων στην αγορά εργασίας. Οι σπουδές Μηχανογραφημένης Λογιστικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  προετοιμάζουν ικανά στελέχη με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

  Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σπουδάζουν οι μελλοντικοί λογιστές και φοροτεχνικοί που έχουν την ικανότητα να εφαρμόζουν το Ε.Γ.Λ.Σ. (Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο) και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IAS και IFRS) για να συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις (reporting).

  Επίσης, χειρίζονται αποτελεσματικά λογιστικά προγράμματα λογισμικού (πχ SAP), καταχωρούν και διαχειρίζονται οικονομικά έγγραφα και παραστατικά και ελέγχουν τα βιβλία μιας επιχείρησης (Ημερολόγια, Καθολικά, Ισοζύγια).

  Γνωρίζουν εις βάθος φορολογικά θέματα (ΦΠΑ, Φορολογία Επιχειρήσεων και Φυσικών Προσώπων) και θέματα εργατικής νομοθεσία.

  Οι σπουδές Λογιστικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ οδηγούν στο επάγγελμα του Λογιστή- Φοροτεχνικού που έχει μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε Λογιστική σε υψηλό επίπεδο.

  Οι καθηγητές

  Η Ελένη Σγουρίτσα γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1976. Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Νομικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!