Τηλεφώνησε Τώρα!!
Αρχική

Ο ΟΜΗΡΟΣ στην εκπαίδευση

Ο ΟΜΗΡΟΣ στην εκπαίδευση

Το 1946 μία ομάδα προσωπικοτήτων της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου ιδρύει τον ΟΜΗΡΟ με την πίστη ότι οι κοινωνίες και οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση αλλάζουν προς το καλύτερο και ανακάμπτουν μόνο μέσα από την Παιδεία.

Μεταξύ αυτών ο βασικός ιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του ΔΣ, Δημήτριος Αβραμίδης, o ακαδημαϊκός Δημήτριος Λαμπαδάριος, η δημοσιογράφος-λογοτέχνης Μαίρη Μπουσμπουρέλη, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου Ι. Κουγιουμτζέλης, ο Πρύτανης του ΕΜΠ Θ. Αναγνωστόπουλος, ο ιδρυτής του Εθνικού Ωδείου Μανώλης Καλομοίρης και ο συγγραφέας Στρατής Μυριβίλης.

Οι άνθρωποι αυτοί έθεσαν τα θεμέλια πάνω στα οποία στέκεται και αναπτύσσεται 70 χρόνια μετά ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ και καθόρισαν τις υψηλές αξίες που διέπουν τη δράση του.

Στη διάρκεια των ετών, ο ΟΜΗΡΟΣ καθιερώθηκε ως πρότυπος φορέας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης, με μεγάλη συνεισφορά στην έρευνα και την καινοτομία, αλλά και πλούσιο κοινωνικό έργο.

Τη δεκαετία του 1980 ο ΟΜΗΡΟΣ ήταν από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που επένδυσαν στην Πληροφορική και τις Νέες τεχνολογίες, ενώ σταδιακά η δραστηριότητά του κάλυψε το σύνολο των πεδίων ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Τα τελευταία χρόνια ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ έχει αναπτύξει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στα επαγγέλματα Υγείας, τον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, αλλά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Επτά ολόκληρες δεκαετίες μετά την ίδρυσή του, ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ έχει εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο φορέα εκπαίδευσης με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

Έναν οργανισμό με μακρά παράδοση  αλλά με "κεραίες" στραμμένες στο μέλλον.

Αυτή τη στιγμή ο ΟΜΗΡΟΣ αποτελείται από τους εξής φορείς εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης:

  • Ι.ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ: Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.
  • Aegean College: Αναγνωρισμένο Κολέγιο που προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.
  • ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης που προσφέρει πιστοποιημένα επαγγελματικά σεμινάρια.
  • ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Για προγράμματα εξ αποστάσεως φοίτησης (Distance & E-learning Courses).

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) και της Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ).

Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που ανέπτυξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Internet (e-learning) σε συνεργασία με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα (Alpha Bank, Εμπορική) και εταιρείες.

Ο ΟΜΗΡΟΣ κατέχει Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 για την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!