Τηλεφώνησε Τώρα!!
Ηχοληψία

ΙΕΚ Ηχοληψία

Καθηγητής

Γιάννης Μιχαήλ

Τομέας

Οπτικοακουστικά και Τέχνες
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Τα μαθήματα των Ειδικοτήτων Ηχοληψία, Μουσική Τεχνολογία, Ραδιοφωνικός & Τηλεοπτικός Παραγωγός λαμβάνουν χώρα στα υπερσύγχρονα στούντιο του ΟΜΗΡΟΥ, όπου οι σπουδαστές έχουν στη διάθεσή τους εξοπλισμό και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας.

  Στον ΟΜΗΡΟ διδάσκεσαι τα απαραίτητα μαθήματα για να ακολουθήσεις το επάγγελμα του ηχολήπτη και εξειδικεύεσαι σε όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τεχνολογίες.

  Θεωρία Audio

  Οργανογνωσία

  Ακουστική

  Ηχοληψία

  Λογισμικό Μουσικής Παραγωγής

  Μουσική Τεχνολογία

  Βασική Θεωρία Μουσικής

  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

  Ιστορία Μουσικής

  Μεθοδολογία Ηχοληψία Συναυλιών

  Διπλωματική Εργασία

  Ήχος για Ραδιόφωνο-Τηλεόραση

  Μουσική Βιομηχανία

  Επεξεργασία/ Μίξη Ήχου

  Ηλεκτρονικά

  Ο απόφοιτος του προγράμμματος Ηχοληψίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος ή ως ελεύθερος επαγγελματίας (freelancer) σε:

  *Κινηματογραφικές, Τηλεοπτικές και  Ραδιοφωνικές Παραγωγές.

  *Στούντιο Ηχογραφήσεων και Επεξεργασίας Ήχου.

  *Θεατρικές Επιχειρήσεις.

  *Εταιρείες Παραγωγής και Studio Post-Production.

  *Συνεδριακά Κέντρα.

  *Δισκογραφικές εταιρείες και ως μηχανικός ήχου σε εργαστήρια κοπής δίσκων.

  *Μουσικές σκηνές.

  *Μουσικές Εκδηλώσεις και Συναυλίες ως Μηχανικός ήχου Mastering  και ήχου ζωντανών συναυλιών.

  -Ραδιοφωνικός Παραγωγός.

  -Εκπαιδευτής Ηχοληψίας.

  -Υπεύθυνος πώλησης συστημάτων ήχου (hardware/software).

  Συνεχίζω τις σπουδές μου

  Ο επαγγελματίας ηχολήπτης που αποφοιτά από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies. Ενδεικτικά διοργανώνονται εξειδικευμένα σεμινάρια σε Τεχνικές Μίξης Ήχου και σύνθεσης μουσικής για τον κινηματογράφο, στη χρήση των εργαλείων Ableton Live, Logic Pro, Recording Pro Tools κ.ά.
  • να αποκτήσεις αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

   

  -Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει εργαστήρια επαγγελματικών προδιαγραφών, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της Μουσικής Τεχνολογίας και της Ηχοληψίας.

  -Τα μαθήματα διδάσκουν άρτια καταρτισμένοι ηχολήπτες και επαγγελματίες του χώρου με μακρά εμπειρία.

  -Τα υπερσύγχρονα studio Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ φιλοξενούν ηχογραφήσεις μουσικής και ραδιοφωνικών εκπομπών (πχ για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ) με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, μουσικών κλπ.

  -Σπουδάζεις ηχολήπτης σε παρακολουθώντας ένα πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα που καλύπτει τα θεματικά πεδία της επεξεργασίας του ήχου στο σύνολό τους,  τη σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής και μουσικής για υπολογιστές και τη χρήση Digital Audio Workstations, Synthesizers, MIDI, Plugins, κ.ά.

  -Μέρος της πρακτικής άσκησης γίνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  -Χρήση των εργαλείων Protools LE, Logic Studio, Digital Performer, Cubase, Live, Peak, Wavelab, Soundforge.

  – Τα μαθήματα διδάσκονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές Mac και PC και στην ψηφιακή κονσόλα Digidesign.

  Εάν αγαπάς τη μουσική, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ασχολείσαι με την επεξεργασία του ήχου σε ερασιτεχνικό επίπεδο και αναζητάς ένα δημιουργικό επάγγελμα που θα σου προσφέρει ευελιξία στην εργασία και γρήγορη απορρόφηση από την αγορά εργασίας τότε οι σπουδές Ηχοληψίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι η ιδανική επιλογή.

  Ο ηχολήπτης είναι ένας επαγγελματίας με κομβικό ρόλο στην οπτικοακουστική βιομηχανία (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφος, θέατρο, εκτέλεση μουσικής σε στούντιο ή σε συναυλιακό χώρο) καθώς είναι επιφορτισμένος με την ευθύνη της παραγωγής ηχητικού αποτελέσματος υψηλής ποιότητας και πιστότητας.

  Οι σπουδαστές ηχοληψίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ καταρτίζονται στη λήψη, αποθήκευση, επεξεργασία και αναπαραγωγή ηχητικών δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες χρησιμοποιώντας τον πλέον διαδεδομένο και τεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό και προγράμματα λογισμικού.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας, σπούδασε ηχολήπτης στον ΟΜΗΡΟ και κάνε τα μουσικά σου όνειρα πραγματικότητα.

  Οι καθηγητές

  Ο Μιχάλης Δέλτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γραφιστική και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και τη μουσική από μικρή ηλικία. Πάνω από 20 δίσκοι του έχουν κυκλοφορήσει σε Ελλάδα,Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Λιθουανία, Ίμπιζα και Ηνωμένο Βασίλειο.

  Γεννημένος στην Αθήνα το 1981, ο Σταύρος Καρτάκης ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και θεωρίας μουσικής στην ηλικία των 11 και το 2003 αποφοίτησε απο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας με δίπλωμα στη τζάζ κιθάρα. Το 2003 έγινε δεκτός υπότροφος στο Berklee College of Music της Βοστώνης και το 2007 αποφοίτησε με “summa cum laude” και διπλό bachelors degree στο σύνθεση μουσικής κιν/γράφου και στο τζάζ αυτοσχεδιασμό.

  Ο Κώστας Μπουντούρης είναι συνθέτης, τραγουδοποιός και ηχολήπτης. Σπούδασε Μουσική και Ηχοληψία στην Ελλάδα και έπειτα Σύνθεση, Ενορχήστρωση και Μουσική Παραγωγή στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας (University of Salford), BA Popular Music and Recording, MA Compositional Studies.

Goin Through

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!