Τηλεφώνησε Τώρα!
Αθήνα: 210-3806166 | Πειραιάς: 210-4190854 | info@omiros.gr
Αρχική

Σεμινάρια/Δια Βίου Μάθηση

Σεμινάρια Barista

Σεμινάρια Barista

Καθηγητής

Μιχάλης Αργυράκης

Κατηγορία

Barista

"Barista" στα ιταλικά ονομάζεται ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα μπαρ και σερβίρει ποτά, αλκοολούχα ή μη.

Στην εποχή μας barista αποκαλείται αυτός που είναι εξειδικευμένος στην τέχνη του καφέ και ειδικότερα στα ροφήματα που ως βάση έχουν τον καφέ espresso.

Ο επαγγελματίας barista γνωρίζει τα μυστικά του καλού καφέ, από τη διαλογή και την αποθήκευση των κόκκων ως τη δημιουργία χαρμανιών, την ορθή παρασκευή ροφήματος και τη δημιουργία νέων συνταγών. Επίσης, χειρίζεται και συντηρεί επαγγελματικές μηχανές εσπρέσο και μύλους κοπής φρέσκου καφέ.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό επάγγελμα που απαιτεί διαρκή επιμόρφωση, καθώς είναι η βαθιά γνώση του προϊόντος και των εξελίξεων του κλάδου που διακρίνει τον barista από τον απλό μπουφετζή.

Η τέχνη του καφέ δεν περιορίζεται στην σωστή παρασκευή ενός απολαυστικού ροφήματος, αλλά και στην όμορφη παρουσίασή του (πχ με σχέδια από αφρόγαλα).

---Σεμινάριο Barista Level 1

Το σεμινάριο barista στο ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ περιλαμβάνει 20 ώρες διδασκαλίας που διακρίνονται σε θεωρητικά μαθήματα και, κυρίως, σε πρακτική εξάσκηση. Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα στα άρτια εργαστήρια του Τομέα Τουρισμού και Επισιτισμού του ΟΜΗΡΟΥ.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι κατέχουν όλες τις βασικές γνώσεις για την τέχνη του καφέ και ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον οσοδήποτε ανταγωνιστικό και αν είναι.

-Γνωστικά αντικείμενα

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο
  • Ανατομία του καφέ
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρδίσματος

---Σεμινάριο Barista Level 2

Σε αυτό το σεμινάριο ο μαθητευόμενος barista εμβαθύνει τις γνώσεις του στην τέχνη του καφέ και μαθαίνει καβούρδισμα, νέες τεχνικές(French-Press, VGO, Calita, Aeropress, Chemex, Clever), Latte art, καθώς και Cupping (γευσιγνωσία).

Επίσης διδάσκεται επιλεγμένες συνταγές από όλο το κόσμο.

Το σεμινάριο διακρίνεται σε πρακτικό και θεωρητικό σκέλος.

-Γνωστικά αντικείμενα

  • Ο μύλος του καφέ και η εξέλιξη του.
  • Καβούρδισμα.
  • Ποικιλίες.
  • Εξοπλισμός.
  • Latteart.
  • Cupping και πίνακας γευσιγνωσίας.
  • Επιλεγμένες συνταγές από όλο τον κόσμο.

Εάν θέλεις να μυηθείς στον μαγικό κόσμο του καφέ και να γίνεις ένας σωστά εκπαιδευμένος barista, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και δήλωσε συμμετοχή στα σεμινάρια που διοργανώνει το ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης που επιθυμούν να λάβουν πιστοποιημένο δίπλωμα Barista από έναν έγκριτο εκπαιδευτικό οργανισμό.
  • Σπουδαστές των ειδικοτήτων Τουρισμού-Επισιτισμού (Αρχιμάγειρες, Ζαχαροπλάστες, Ξενοδοχειακά κ.ά) που επιθυμούν να προσθέσουν μια πιστοποίηση με υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας.

Επιλέγεις το ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ διότι:

  • μαθαίνεις τα μυστικά του barista σε σύγχρονα εργαστήρια, όπου κάθε σπουδαστής εργάζεται και μαθαίνει πάνω σε μηχανή espresso.
  • τα μαθήματα διδάσκουν επαγγελματίες baristas με τεράστια εμπειρία και γνώσεις.
  • μόνο εδώ θα αποκτήσεις πιστοποίηση Barista Level 2!
  • ο ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της καφεστίασης.

 

Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και επικοινώνησε μαζί μας για να πληροφορηθείς σχετικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια Barista Level 1 και Level 2!

Προγραμματισμένα
PrevNext
Ιανουάριος 
ΔευΤρίΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
      

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


Please leave this field empty.

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!