Τηλεφώνησε Τώρα!!
Αρχική

Σεμινάρια/Δια Βίου Μάθηση

Σεμινάρια Μασάζ & Εναλλακτικές Θεραπείες

Σεμινάρια Μασάζ & Εναλλακτικές Θεραπείες

Καθηγητής

Test Teacher

Κατηγορία

Μασάζ & Εναλλακτικές Θεραπείες

Μασάζ ή μάλαξη είναι ο χειρισμός των επιφανειακών και βαθύτερων μυϊκών ιστών και του συνδετικού ιστού με τη χρήση διαφόρων τεχνικών. Το μασάζ είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο που συμβάλει στην ενεργοποίηση των μυών, την ενίσχυση της λειτουργικότητάς τους, τον περιορισμό των αντανακλαστικών μυϊκών συσπάσεων, την επούλωση των μυϊκών τραυματισμών και την αναστολή διέγερσης των κινητικών νευρώνων.

Είναι όμως ακόμα μια τεχνική που χαρίζει χαλάρωση στο σώμα και ευεξία συνολικά στον οργανισμό. Ως μασάζ ορίζονται όλες οι τεχνικές όπου χρησιμοποιούνται τα χέρια για να αγγίξουν, να τρίψουν, να πιέσουν και να χειριστούν ιστούς του σώματος.

Ο/η θεραπευτής/τρια (μασέρ/μασέζ) πρέπει κατέχει γνώσεις ανατομίας, φυσιολογίας και παθολογίας ώστε να μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου και να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα είτε πρόκειται για θεραπευτικό είτε για χαλαρωτικό μασάζ.

Ως εναλλακτικές θεραπείες περιγράφονται πρακτικές συμπληρωματικές στις συμβατικές ιατρικές θεραπείες, όπως η Ιπποκράτειος Ιατρική, η Κινέζικη Παραδοσιακή Ιατρική, η Ρεφλεξολογία, ο Βελονισμός κ.ά. Οι εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνονται στις Ολιστικές Θεραπείες, δηλαδή εστιάζουν στην αιτία της ασθένειας ή της δυσλειτουργίας και όχι μόνο στο σύμπτωμα.

Θέλεις να γνωρίσεις διαφορετικά είδη μασάζ; Θέλεις να εντρυφήσεις στις εναλλακτικές θεραπείες;

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει σχετικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια.

Τα σεμινάρια Μασάζ και Εναλλακτικών θεραπειών που διοργανώνονται στον ΟΜΗΡΟ απευθύνονται σε επαγγελματίες θεραπευτές που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εξελίξουν τη δουλειά τους, αλλά και σε ιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τον χώρο του μασάζ και των εναλλακτικών θεραπείων.

Τα σεμινάρια Μασάζ και Εναλλακτικών θεραπειών που διοργανώνονται στον ΟΜΗΡΟ απευθύνονται σε:

 • επαγγελματίες θεραπευτές που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εξελίξουν τη δουλειά τους,
 • ιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τον χώρο του μασάζ και των εναλλακτικών θεραπειών.

Τα σεμινάρια μασάζ στο ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ υπερέχουν διότι:

διεξάγονται σε σύγχρονα εργαστήρια με το κατάλληλο περιβάλλον.

διδάσκουν επαγγελματίες του χώρου με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις στις εναλλακτικές θεραπείες.

καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα τεχνικών όπως αποδεικνύει και η λίστα παρεχόμενων σεμιναρίων που ακολουθεί:

 • Σουηδικό Μασάζ

  Το Σουηδικό μασάζ αποτελείται από πέντε βασικές κινήσεις – κτυπήματα:
Το Ολίσθημα (effleurage), γρήγορες απαλές θωπείες, που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος και το προετοιμάζουν για την συνέχεια.
Τη Ζύμωση (petrissage), με την οποία επιτυγχάνεται απαλή ενεργοποίηση των μυών.
Τις Κρούσεις (tapotement), απαλά χτυπήματα με τα πλαϊνά της παλάμης.
Τις Εντριβές (friction), όπου μαλάσσονται οι σκληροί και άκαμπτοι μύες.

Τη Δόνηση/τρεμούλιασμα, όπου ασκούνται πιέσεις παράλληλα με δονήσεις στα σκληρά σημεία των μυών.

Οι πέντε μαλάξεις του σουηδικού μασάζ εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σώμα, από το κεφάλι έως τα πόδια, και τα αποτελέσματά του είναι εντυπωσιακά στην αντιμετώπιση της μυικής έντασης, στη βελτίωση της κακής κυκλοφορίας του αίματος, σε δυσκαμψίες από οστεοαρθρίτιδες, στον περιορισμό και την καταπολέμηση των χρόνιων πόνων, στην ενεργοποίηση της λέμφου και την απομάκρυνση τοξινών από τους ιστούς και τους συνδέσμους.

 • On site Massage

Η μάλαξη καρέκλας (διεθνώς γνωστή ως chair massage ή on site massage) εκτελείται σε μία ειδική εργονομική «καρέκλα», όπου ο δέκτης κάθεται γονατιστός με τις κνήμες του ακουμπισμένες σε ειδικά στηρίγματα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καρεκλών. Όλες, όμως, είναι πτυσσόμενες και προσαρμόσιμες στο σωματότυπο του κάθε δέκτη.
Το μασάζ καρέκλας διαρκεί λιγότερη ώρα από τις υπόλοιπες θεραπείες μασάζ, δεν περιλαμβάνει τη χρήση ελαίων ούτε αναλώσιμα όπως σεντόνια, χαρτί. Εκτελείται κυρίως στην πλάτη και το σημαντικότερο είναι ότι ο δέκτης δεν χρειάζεται να αφαιρέσει τα ρούχα του.

Εκτός από την πλάτη, το μασάζ καρέκλας γίνεται στα χέρια, στο κρανίο, στον αυχένα, ακόμα και στα κάτω άκρα.

Είναι ιδανικό για μάλαξη εγκυμοσύνης, για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα που δυσκολεύονται να ανεβούν στον πάγκο του μασάζ, αλλά και για πολυάσχολους ανθρώπους που δεν διαθέτουν πολύ χρόνο για θεραπευτικό μασάζ.

 • Αθλητικό Μασάζ (Sport Massage)Η κύρια τεχνική που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση είναι η λειτουργική μάλαξη, που χρησιμοποιείται για την πρόληψη οξέων και χρόνιων αθλητικών τραυματισμών, για την αποκατάσταση των αθλητών, για τη μείωση του μυϊκού πόνου, για τη βελτίωση της απόδοσης και για τη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων.Το μασάζ στον αθλητισμό μπορεί να εφαρμοστεί πριν, ενδιάμεσα και μετά από κάθε αγώνα.Το αθλητικό μασάζ συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της θρεπτικότητας των μυών. Μετά από την έντονη προσπάθεια το σώμα του αθλητή δεν ανταπεξέρχεται κατευθείαν με συνέπεια να κινδυνεύει από υπερκόπωση.Το αθλητικό μασάζ περιορίζει τη μυϊκή δυσφορία, αντιμετωπίζει τον πόνο από τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος και προωθεί την τοπική και γενική χαλάρωση των μυών μετά την άσκηση. Γενικά, θεωρείται η καταλληλότερη τεχνική για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς της κίνησης, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει το εύρος κίνησης.
 • Lomi Lomi MassageΤο μασάζ Λόμι Λόμι είναι μια τεχνική μασάζ που «γεννήθηκε» στην εξωτική Χαβάη. Στην τοπική γλώσσα «lomi» σημαίνει ζυμώματα. Η τεχνική εφαρμόζεται από έναν ή και περισσότερους θεραπευτές με τη χρήση της παλάμης, των δακτύλων, των γονάτων, των αγκώνων, των ποδιών, αλλά και σκληρών αντικειμένων όπως ξύλων και πετρών. Το μασάζ Λόμι Λόμι δρα βαθιά στους μυς, επιτρέποντας έτσι τη βαθιά χαλάρωση.Παραδοσιακά αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται ως μέρος προσευχής ή διαλογισμού, καθώς θεωρείται ότι διευκολύνει τη ροή της ενέργειας στο σώμα.Στο Λόμι Λόμι ο θεραπευτής λειτουργεί διαισθητικά. Έτσι, οι κινήσεις μπορεί να είναι είτε αργές και χαλαρωτικές είτε ταχύτερες και αναζωογονητικές.
 • Ινδικό Μασάζ ΚεφαλήςΤο ινδικό μασάζ κεφαλής περιλαμβάνει μαλάξεις στις περιοχές του προσώπου, της κεφαλής, του αυχένα και της πλάτης. Βασική αρχή είναι ότι ο θεραπευτής εφαρμόζει εναλλαγές στην πίεση και στο ρυθμό, με σκοπό την ηρεμία και την απόλυτη χαλάρωση του δέκτη.Σκοπός είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο κεφάλι και η ανακούφιση του αυχένα και των ώμων. Η αποφόρτιση αυτών των ζωνών του σώματος συμβάλλει στην αντιμετώπιση του άγχους και την πνευματική γαλήνη. Θεωρείται ως το πλέον αποτελεσματικό μασάζ για μυοσκελετικούς πόνους, ημικρανίες και πονοκεφάλους.Οι «ήπιες τεχνικές» της μεθόδου εφαρμόζονται σε δέκτες με ευαίσθητη υγεία, όπως είναι τα βρέφη, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Το αμέσως ανώτερο επίπεδο χαρακτηρίζεται ως «τεχνικές μεσαίας έντασης» και οι κινήσεις του εστιάζουν στην αναζωογόνηση του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής, μέσα από την διαδικασία της μυϊκής χαλάρωσης και από την βελτίωση της κυκλοφορίας των θρεπτικών συστατικών στην περιοχή. Τέλος, οι «δυναμικές τεχνικές» ενεργοποιούν τα βαθύτερα στρώματα της κεφαλής και έχουν ως στόχο την αποβολή των τοξινών και την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Για τις ανάγκες του τελευταίου τύπου μαλάξεων χρησιμοποιούνται προαιρετικά και θεραπευτικά έλαια, όπως έλαιο καρύδας, ή αμυγδαλέλαιο.Η τεχνική του ινδικού μασάζ κεφαλής έχει τις ρίζες της στην Αγιουβέρδα. Οι αγιουβερδικές τεχνικές αντιμετωπίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό ως τρεις παράλληλες οντότητες: σώμα, νου και ψυχή.
 • Relax Antistress MassageΠρόκειται για ένα μασάζ ιδανικό για την καταπολέμηση του άγχους και της συσσωρευμένης κόπωσης στο σώμα.Ο συνδυασμός χαλαρωτικών μαλάξεων και της μεγάλης δύναμης που έλκουν απ’ την ίδια τη φύση τα αιθέρια έλαια, λειτουργεί καταλυτικά όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην ψυχή. Μια συνεδρία χαλαρωτικού μασάζ είναι ικανή να επιφέρει ψυχική και πνευματική γαλήνη στον θεραπευόμενο.
 • Λειτουργική Μυϊκή Επεξεργασία (Μασάζ Βαθέως Ιστού-Deep Tissue)Σύγχρονη αμερικανο-ευρωπαϊκή μάλαξη που προσεγγίζει τους ιστούς του μυικού συστήματος σε βάθος.ο θεραπευτικό μασάζ βαθέως ιστού είναι μια εξειδικευμένη τεχνική αργών μαλάξεων στα βαθύτερα μυικά στρώματα και στο συνδετικό ιστό.Προσφέρεται για το λύσιμο εντάσεων και πόνου στους μύες, ακόμα και για χρόνιους μυικούς σπασμούς που έχουν δημιουργηθεί στο σώμα σταδιακά ή απότομα από κάποιο συγκεκριμένο γεγονός. Οι μύες επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση. Χρησιμοποιείται για αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, για ορθοστατικά προβλήματα, ενώ μπορεί να βοηθήσει τη σπονδυλική στήλη να επανέλθει στη φυσική της θέση.
 • Μασάζ Εγκυμοσύνης (Prenatal Massage)Το μασάζ εγκυμοσύνης είναι ένα είδος μάλαξης που μπορεί να εφαρμοστεί σε δύο φάσεις, πριν και μετά τον τοκετό.Το μασάζ για εγκύους έχει ως κύριο σκοπό την πλήρη σωματική, ψυχική και συναισθηματική χαλάρωση. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για την προετοιμασία του σώματος πριν τον τοκετό.Η μάλαξη κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος χαλάρωσης και μείωσης του άγχους. Απαλοί χειρισμοί και κυκλικά χάδια στην κοιλιά διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την πίεση και τους σφυγμούς κι έτσι βοηθούν την εγκυμονούσα γυναίκα να αποβάλει την ένταση και την κούραση, ενώ το έμβρυο ηρεμεί.Το μασάζ εγκυμοσύνης εφαρμόζεται στις περιοχές που καταπονούνται κατά την εγκυμοσύνη, όπως τα πρησμένα πέλματα, οι αρθρώσεις, η μέση και η πλάτη.

 • Λεμφικό Μασάζ (Lemphatic Massage)Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από τους λεμφαδένες, τον σπλήνα, τον θύμο αδένα και τα αγγεία που μεταφέρουν υγρά, τα οποία προστατεύουν το σώμα από τις ασθένειες.Η λέμφος είναι μέρος του λεμφικού υγρού. Σε ποσοστό 90% αυτό το υγρό αποτελείται από νερό, υποπροϊόντα του μεταβολισμού και αέρια. Το υπόλοιπο 10% περιέχει κυτταρικά απόβλητα, βακτήρια, ιούς κ.ά.Το λεμφικό μασάζ ή αλλιώς χειρονακτική λεμφική αποσυμφόρηση είναι μια τεχνική ήπιων μαλάξεων που διεγείρουν τους λεμφαδένες, ώστε να προκληθεί αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και ενίσχυση της ροής του λεμφικού υγρού, καθώς και φυσική αποβολή των τοξινών. Το λεμφικό μασάζ εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, με έμφαση στα πόδια, τα χέρια, την κοιλιά, τους γλουτούς, το πρόσωπο και το λαιμό.Το λεμφικό μασάζ εξισορροπεί τις μεταβολικές διαταραχές, αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών και θεραπεύει τα λεμφοιδήματα και τα φλεβικά οιδήματα.Επίσης, μειώνει την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, ενώ ανακουφίζει τους πόνους από παθήσεις του Συνδετικού Ιστού, όπως οι ρευματισμοί, οι αρθρίτιδες κλπ.
 • Μασάζ κατά της κυτταρίτιδας (Cellulite Massage)Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν -κυρίως- οι γυναίκες. Κυτταρίτιδα δεν είναι παρά λιπαρές ουσίες μαζί με νερό, οι οποίες σκληραίνουν και σταθεροποιούνται στον υποδόριο ιστό του σώματός μας.Η κυτταρίδα εμφανίζεται εξαιτίας διαφόρων παραγόντων όπως η -κακή ή μη ισορροπημένη- διατροφή, το φύλο (εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες), η ηλικία (επεκτείνεται με το γήρας), η καθιστική ζωή, αλλά και τα γονίδια.Το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας είναι μια εξειδικευμένη τεχνική της λεμφικής μάλαξης που αποβλέπει στη σύσφιξη του σώματος. Ο στόχος σε αυτή την περίπτωση είναι η φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος και κατ’ επέκταση των λεμφαδένων ώστε να διευκολυνθεί η ροή του λεμφικού υγρού στο σώμα. Μεγάλο μέρος των λεμφαγγείων βρίσκονται στον υποδόριο ιστό, δηλαδή εκεί ακριβώς όπου εστιάζει το λεμφικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας.Αυτή τη τεχνική μάλαξης αποτοξινώνει τον οργανισμό, βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού και του λεμφικού συστήματος, αναζωογονεί το δέρμα και περιορίζει την κυτταρίτιδα. Θεωρείται ιδιαιτέρως αποτελεσματικό σε περιπτώσεις συσσώρευσης υγρών και τοξινών στο σώμα.

Εναλλακτικές θεραπείες

 • Θεραπεία Trigger Points: Πρόκειται για μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο που εστιάζει στα επονομαζόμενα «Μυϊκά Σημεία Πυροδότησης Πόνου». Το trigger point therapy δεν είναι μια αυτόνομη θεραπευτική μέθοδος, αλλά μέρος μιας ευρύτερης θεραπείας μασάζ. Εφαρμόζεται, δηλαδή, για λίγα μόνο λεπτά στα σημεία που είναι υπεύθυνα για την πρόκληση επίμονου πόνου.Τα trigger points δημιουργούνται κυρίως ως συνέπεια της κακής στάσης του σώματος, επαναληπτικών κινήσεων, τραυματισμών και καθιστικής ζωής. Διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, τα κρυμμένα και τα ενεργά.Πολύ συχνά, ένας έντονος μυϊκός πόνος που αποδίδεται σε μυοσκελετικά προβλήματα, μπορεί εντέλει να οφείλεται σε παλιούς τραυματισμούς στις ίνες των σκελετικών μυών. Εκεί οι μύες σκληραίνουν πράγμα που προκαλεί πόνο. Το trigger point είναι μια εναλλακτική θεραπευτική τεχνική, η οποία εφαρμόζεται κυρίως συμπληρωματικά στις ιατρικές θεραπείες, αλλά όμως υπόσχεται εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του πόνου.
 • Σιάτσου: Στα ιαπωνικά «Σιάτσου» σημαίνει «πίεση με τα δάκτυλα». Πρόκειται για μια θεραπευτική πρακτική που εμφανίστηκε ολοκληρωμένη στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ου αιώνα και βασίζει τη θεωρία της στην Παραδοσιακή Κινέζικη και Γιαπωνέζικη Ιατρική, όπως και ο βελονισμός.

Το Σιάτσου είναι μια μέθοδος που χαρίζει ευεξία και που βελτιώνει τη σωματική και την ψυχική υγεία, ενεργοποιώντας το θεραπευτικό δυναμικό που διαθέτει κάθε οργανισμός.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Σιάτσου, πόνοι, ενοχλήσεις και συμπτώματα μαρτυρούν ανισορροπίες στη ζωτική ενέργεια του οργανισμού.

Ο ασκών χρησιμοποιεί τους αντίχειρες, τα δάχτυλα, τους αγκώνες ή τα γόνατα για να εφαρμόσει πιέσεις αλλά και άλλες τεχνικές (διατάσεις κ.ά.) στους «μεσημβρινούς», δηλαδή τα «κανάλια» εντός των οποίων ρέει η ενέργεια του σώματος.

Έτσι αποκαθιστά αυτή τη ροή και ανακουφίζει τους πόνους.

 • Ρέικι: Στα ιαπωνικά «Ρέικι» σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια». Tο Ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας.Αναπτύχθηκε το 1922 στην Ιαπωνία από τον Βουδιστή μοναχό Dr Mikao Usui. Έκτοτε έχει προσαρμοσθεί σε διάφορες πολιτισμικές παραδόσεις. Χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται παλμική θεραπεία (palm healing) ή θεραπεία αγγίγματος (hands-on-healing). Μέσω αυτής της τεχνικής, όσοι εξασκούν το Ρέικι πιστεύουν ότι, αγγίζοντας τον θεραπευόμενο με τις παλάμες τους, μεταφέρουν «συμπαντική ενέργεια».Το ρέικι επιτυγχάνει την ισορροπία των ενεργειακών μας κέντρων (τσάκρας).
 • Ρεφλεξολογία: Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που στηρίζεται στην εφαρμογή ειδικών πιέσεων και μαλάξεων στο πέλμα και την ράχη των ποδιών.Oι αρχές της ρεφλεξολογίας περιλαμβάνουν πιέσεις και στους λοβούς των αυτιών. Τα πέλματα, ωστόσο, θεωρούνται τα πιο σημαντικά σημεία.Επειδή στο πέλμα υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις, αυτές οι εξειδικευμένες πιέσεις προκαλούν ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε καθένα σημείο και όργανο του σώματος ξεχωριστά, με αποτέλεσμα την διέγερση του νευρικού και του αμυντικού συστήματος του οργανισμού αν στην περίπτωση του ασθενούς δεν είναι εφικτό να γίνει εφαρμογή στα πόδια γίνεται στα χέρια.
 • Αρωματοθεραπεία (Aroma Therapy): Η αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπευτική πρακτική που βασίζεται στη χρήση αιθέριων ελαίων, δηλαδή αποσταγμένων ελαίων φυτών (κυρίως βοτάνων), με ιαματικές ιδιότητες. Η απόσταξη των ελαίων γίνεται από διάφορα μέρη των φυτών, όπως ο μίσχος, ο φλοιός, τα φύλλα και τα άνθη.Τρεις είναι οι βασικές μέθοδοι αρωματοθεραπείας: Η γερμανική που εφαρμόζει αιθέρια έλαια μέσω της όσφρησης. Είτε γίνεται θεραπεία με εισπνοές είτε διάχυση αιθερίων ελαίων στο χώρο με ειδικούς καυστήρες. Η γαλλική όπου αιθέρια έλαια από βότανα λαμβάνονται, όπως τα συμβατικά φάρμακα, από το στόμα με γαργάρες ή με κολπικές πλύσεις. Βοηθούν σε γυναικολογικά προβλήματα, σε ουρολογικά, σε ασθένειες και πόνους του λαιμού, αλλά και σε στοματικές μολύνσεις.Η αγγλική που εφαρμόζει τα αιθέρια έλαια μέσω μαλάξεων και λουτρών.

  Μέσω της θεραπείας με αιθέρια έλαια αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, βρογχίτιδες, φαρυγγίτιδες, πονόλαιμοι, συνάχι, ωτίτιδες, ασθένειες του ουροποιητικού και γεννητικού συστήματος, αλλά και πολλά δερματικά προβλήματα. Η αρωματοθεραπείας αντιμετωπίζει ακόμα το άγχος.

  Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως τα αιθέρια έλαια πρέπει πάντα να είναι διαλυμένα μέσα σε κάποιο άλλο λάδι (π.χ. παραφινέλαιο), επειδή τα αιθέρια έλαια από βότανα ή άλλα φυτά σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξικά. Γι’ αυτό διευκρινίζεται πως οι δόσεις που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλείς.

  Τα αρωματισμένα έλαια έχουν ευεργετική δράση στην ψυχολογία του ασθενή. Κάποια έλαια, όπως το ελαιόλαδο, έχει ευεργετικές ιδιότητες στη θρέψη του δέρματος, ενώ άλλα έχουν πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες. Ενδεικτικά μερικά αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται είναι το αμυγδαλέλαιο, έλαιο καρύδας, αιθέριο έλαιο λεβάντας, αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο και άλλα.

Επικοινώνησε μαζί μας στο 210-3806166 ή συμπλήρωσε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου!

Προγραμματισμένα
PrevNext
Μάϊος 
ΔευΤρίΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
      

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!