Τηλεφώνησε Τώρα!!
Αρχική

Σεμινάρια/Δια Βίου Μάθηση

Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής

Σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής

Καθηγητής

Βασίλης Καγιάς

Κατηγορία

Ζαχαροπλαστική

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΟΜΗΡΟΥ στον τομέα "Τουρισμού και Επισιτισμού" και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής στο Κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ διοργανώνει διετή, μονοετή, αλλά και θεματικά σεμινάρια που εστιάζουν στις νέες τάσεις στον χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων για ένα ή δύο χρόνια(Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης). Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας που εστιάζουν σε εξειδικευμένες τεχνικές , αλλά και σε νέες τάσεις.

Διοργανώνονται τα εξής τρίωρα θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής:

Μπισκότα: cookies, βουτήματα, soft cookies και άλλες γλυκές αμαρτίες για μικρούς και μεγάλους.

Γλυκά στο ποτήρι: Κρέμες, Μούς και Μπαβαρουάζ σε συνδυασμό με κραμπλ (crumble), μπισκότα και σαβαγιάρ (savoyard).

Κρέμες κατσαρόλας: Πανακότα, Κρεμ Μπρυλέ, Κρεμ Καταλάν, Κρέμες Βουτύρου και κρέμες κατσαρόλας.

Γλυκά με σοκολάτα: μους, τάρτες, υγρά κέικ, brownies και τρουφάκια για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Παραδοσιακά ελληνικά γλυκά: γλυκές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα μυστικά του Κέικ: γνωστά Κέικ φτιαγμένα με βασικές τεχνικές αλλά και με παραλλαγές.

Τάρτες:  τάρτες φρούτου, φρατζιπάν, lemon pie, apple crumble, σοκολατένιες τάρτες και τάρτες με φρούτα του δάσους.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει σχετικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια.

Τα σεμινάρια Επαγγελματικής κατάρτισης στη Ζαχαροπλαστικής απευθύνονται:

 • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη-Αρτοποιού (Pastry Chef) αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
 • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Ζαχαροπλαστική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
 • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένες τεχνικές παρακολουθώντας τα τρίωρα θεματικά σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Σπουδάζεις στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής του ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
 • Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Μοριακής Γαστρονομίας, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms.
 • Γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους πιο διάσημους Ζαχαροπλάστες της Ελλάδας.
 • Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδα μαγείρων και ζαχαροπλαστών όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.
 • Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να φτιάχνεις γλυκά πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες και αποκτάς διοικητικές ικανότητες.
 • Κάνεις πρακτική άσκηση σε κορυφαία εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.
 • Το ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ σου ανοίγει το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

Πρώτο δεκαήμερο Απριλίου 2019

 • Πάστα ζάχαρης »Τούρτα Minions» (3 ώρες) /Εισηγητής: Θεόδωρος Γούτογλου /Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν βήβα -βήμα για την χρήση της πάστας ζάχαρης και θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση μίας τούρτας με θέμα τα minions.
 • Γαλλικά macaron (3 ώρες) / Εισηγητής Ιωάννης Μητροσύλης / Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τον τρόπο παρασκευής τεσσάρων ειδών γαλλικών macaron. Επίδειξη με γευστική δοκιμή.
 • Γλυκά της Άνδρου / Εισηγητής: Βαγγέλης Λυγίζος / Εκπαίδευση στην παρασκευή παραδοσιακών ελληνικών γλυκών.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει σχετικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια.

Προγραμματισμένα
PrevNext
Οκτώβριος 
ΔευΤρίΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
      

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Σχετικά Video

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!