Τηλεφώνησε Τώρα!!
Τεχνικός Λογισμικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Αρχική Σχολή Πληροφορικής & Νέες Τεχνολογίες

Προγραμματιστής Λογισμικού (Software)

Προγραμματιστής Λογισμικού (Software)

Καθηγητής

Θεόδωρος Κωστογιάννης

Τομέας

Σχολή Πληροφορικής & Νέες Τεχνολογίες
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές της Σχολής Πληροφορικής χρησιμοποιούν σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών όπου τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα και τεχνολογίες αιχμής ώστε να καταρτιστούν σε υψηλό επίπεδο.

  Τα μαθήματα που παρακολουθούν οι Τεχνικοί Λογισμικού Η/Υ στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα.

  Εισαγωγή στην Πληροφορική

  Αλγοριθμική και Δομές Δεδομένων
  Γλώσσα Προγραμματισμού I & II
  Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
  Λειτουργικά Συστήματα
  Επικοινωνίες Δεδομένων
  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  Εργαλεία Ανάπτυξης Εφαρμογών Internet
  Βάσεις Δεδομένων I, ΙΙ & III
  Ηλεκτρονική Επεξεργασία Εικόνας (Photoshop)
  Τεχνολογία Λογισμικού και Εφαρμογή
  Γλώσσα Προγραμματισμού III (Visual Basic)
  Γλώσσα Προγραμματισμού IV (Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός C++)
  Ασφάλεια Συστημάτων
  Γλώσσα Προγραμματισμού V(Client Server με εργαλεία IDE στη διαχείριση RDBMS)
  Γλώσσα Προγραμματισμού VI (C#)

  Ο κάτοχος του διπλώματος Τεχνικού Λογισμικού Η/Υ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφορικής του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια πληροφορικής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.
  • να αποκτήσεις αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

  Ο Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ που αποφοιτά από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  -Εταιρείες Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εφαρμογών Πληροφορικής.

  -Εταιρείες Εταιρίες Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων.

  – Startups ή Incubators που αναπτύσσουν καινοτόμα προγράμματα και εφαρμογές (apps).

  – Τράπεζες, Φοροτεχνικά Γραφεία και άλλες επιχειρήσεις που βασίζουν τη λειτουργία τους σε εξειδικευμένα πακέτα λογισμικού.

  – Εταιρείες Σχεδιασμού Εφαρμογών Πολυμέσων (Multimedia).

  -ως ελεύθερος επαγγελματίας που θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες.

  -Επιχειρήσεις και Οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα.

  *Ο ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών καθώς από το 1982 λειτούργησε ως Οργανισμός Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας με ειδίκευση στις σπουδές Πληροφορικής.

  *Μοναδικά events για τους σπουδαστές της ειδικότητας: Παρουσία στο Global Game Jam Athens, διοργάνωση OMIROS Game Party  (3/2/17),  σεμινάριο Video Gaming από τους Glow Games studio & Traptics στο ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά (6/3/17) και Video Gaming  Lucid Ferret (15/3/17), χορηγία στο Grow Games Εxpo 2017, το μεγάλο event για video games που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη (3-4/6/17) και εκδήλωση για το Clue Story, το video game που έγινε βιβλίο.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ο επίσημος υποστηρικτής της WLGaming πρωταθλήτριας ομάδα του GameAthlon 2017 που έλαβε χώρα στο γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου κόντρα στον Panathinaikos AC esports.

  *Διοργάνωση μοναδικών στην Ελλάδα  εκδηλώσεων σε συνεργασία με τις πιο πρωτοποριακές ομάδες «κομπιουτεράδων» όπως η HWBox και game designers όπως η Lucid Ferret.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό που διοργανώνει εκδηλώσεις για τη γλώσσα Arduino (1/4/17) στην οποία βασίζονται τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό που συμμετείχε με σημαντικά projects (ρομπότ σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, κατασκευές Arduino) στο Athens Mini Maker Fair που διοργανώθηκε 5&6 Μαΐου 2017.

  *Διοργάνωση Coding Night, μια βράδια δημιουργίας και διασκέδασης με κώδικα  </ C#ding Night > , παρουσίαση του λογισμικού LabView και webinars για την Τεχνητή Νοημοσύνη από καθηγητή του MIT.

  *Τα μαθήματα διδάσκουν άρτια καταρτισμένοι καθηγητές σε υπερσύγχρονα εργαστήρια με υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας και 3d Printers, όπου κάθε σπουδαστής έχει πρόσβαση σε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πλήρη επαγγελματική του κατάρτιση.

  *Εγκατεστημένο ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) στη σχολή για απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στο Internet.

  *Ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση στα εργαστήρια για κοινή χρήση αρχείων, επικοινωνία μεταξύ Η/Υ και διδασκαλία μαθήματος από την οθόνη του καθηγητή στις οθόνες των σπουδαστών.

  *Εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχοντας στους μαθητές το κίνητρο να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους με ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον τρόπο.

  *Δωρεάν Πρακτική άσκηση 960 ωρών στις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

  *Career Days όπου οι σπουδαστές μας έρχονται σε επαφή με μεγάλες εταιρείες που αναζητούν στους αποφοίτους μας τα μελλοντικά τους στελέχη.

  *Πρώτο Βραβείο στον Εθνικό διαγωνισμό Multimedia του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  *Πρώτο Βραβείο – Χρυσό CD-ROM στο διεθνή διαγωνισμό «Νέοι Σχεδιαστές», μέρος του 5ου ΜΙΜ «Multimedia and Info-highway International Market» στο Μόντρεαλ του Καναδά.

  *Πρώτα Βραβεία στον ετήσιο Πανελλαδικό διαγωνισμό Internet και Multimedia στην κατηγορία Εφαρμογή Ομάδας Σπουδαστών.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Εξειδίκευση των σπουδαστών πάνω σε πραγματικά projects και case studies. Εργασία πάνω σε σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού και πλατφόρμες κατασκευής websites και μελέτη των δημοφιλέστερων video games.

  * Διαρκής επιμόρφωση των σπουδαστών με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνέδρια και εκθέσεις.

  * Δημιουργία ιστοσελίδων και πιλοτικών video games στο πλαίσιο ατομικών ή ομαδικών εργασιών.

  * Ανάπτυξη applications και video games με τη γλώσσα Java για κινητά τηλέφωνα.

  * Πρόκειται για μια δυναμική ειδικότητα που οδηγεί γρήγορα στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και που αναμένεται να αναπτυχθεί σε ποσοστό 25% ως το 2024.

  *Ο προγραμματιστής λογισμικού έχει τη δυνατότητα να εργάζεται εκτός γραφείου, ακολουθεί ευέλικτα ωράρια και κάνει ένα δημιουργικό και ταχέως αναπτυσσόμενο επάγγελμα που μπορεί να του εξασφαλίσει υψηλές οικονομικές απολαβές.

  Ο Τεχνικός Λογισμικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας  που χειρίζεται αποτελεσματικά τις σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού, αναπτύσσει εφαρμογές, γράφει κώδικα και αναλαμβάνει το έργο  του σχεδιασμού,  της δημιουργίας και της παραμετροποίησης προγραμμάτων λογισμικού (software).

  Ο Προγραμματιστής είναι ο επαγγελματίας που εγκαθιστά, υποστηρίζει και ελέγχει τη σωστή λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, ενώ ακόμα φροντίζει για την ασφάλειά τους από κυβερνοεπιθέσεις.

  Οφείλει να γνωρίζει ενδελεχώς το εξειδικευμένο software που χρησιμοποιεί μια εταιρεία και να το προσαρμόζει στις εκάστοτε ανάγκες της. Επίσης, σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται βάσεις δεδομένων και άλλα πληροφοριακά συστήματα.

  Ο σπουδαστής της ειδικότητας «Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ» του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ βρίσκεται σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα τον εξελίξει σε σύγχρονο επαγγελματία με γνώσεις και δεξιότητες που θα τον καταστήσουν ικανό να σταδιοδρομήσει και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις ενός δυναμικού τομέα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου.

  Οι καθηγητές

  Ο Βασίλης Κουτσούκος είναι 3D Artist/Animator. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία (BA Hons in 3D Animation & Multimedia) και στην Ελλάδα.

  Ο Θεόδωρος Κίτσος είναι πτυχιούχος Ψηφιακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Ηλεκτρονική Μάθηση από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει επίσης παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

  Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων με κατεύθυνση τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!