Τηλεφώνησε Τώρα!!
Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών
Αρχική Σχολή Πληροφορικής & Νέες Τεχνολογίες

ΙΕΚ Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών

ΙΕΚ Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών

Καθηγητής

Θεόδωρος Κωστογιάννης

Τομέας

Σχολή Πληροφορικής & Νέες Τεχνολογίες
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Τα εργαστήρια Πληροφορικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας.

  Τα μαθήματα που παρακολουθούν οι Τεχνικοί Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα.

  • Εισαγωγή στην Πληροφορική
  • Αλγοριθμική και Δομές Δεδομένων
  • Αρχιτεκτονική Υπολογιστών
  • Λειτουργικά Συστήματα I, II
  • Επικοινωνίες Δεδομένων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Ηλεκτρονικές και Ψηφιακές Μετρήσεις Τηλεπικοινωνίες
  • Δίκτυα Υπολογιστών I, II
  • Διαχείριση Δικτύων I, II
  • Κινητή Τηλεφωνία
  • Εγκατάσταση Δικτύων (Δομημένη Καλωδίωση)
  • Τηλεφωνικά Κέντρα
  • Ασφάλεια Δικτύων
  • Διαθεματική Εργασία
  • Πρακτική Άσκηση

  Ο κάτοχος του διπλώματος Τεχνικού Δικτύων & Τηλεπικοινιών μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφορικής (BSc Computing) του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια πληροφορικής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ.

  Ο Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών που αποφοιτά από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί:

  • σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με καθήκοντα administrator δικτύων Η/Υ.
  • σε Κέντρα Μηχανογράφησης.
  • σε Ψηφιακά κέντρα και δευτερεύουσες ψηφιακές εγκαταστάσεις.
  • σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως σύμβουλος σε θέματα τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
  • σε Εταιρείες Τηλεπικοινωνιών και Κινητής Τηλεφωνίας.
  • ως ελεύθερος επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες εγκατάστασης, αξιοποίησης και συντήρησης. Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων και υποστήριξης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.
  • σε φορείς και επιχειρήσεις του Δημόσιου Τομέα.

  *Ο ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών καθώς από το 1982 λειτούργησε ως Οργανισμός Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας με ειδίκευση στις σπουδές Πληροφορικής.

  *Μοναδικά events για τους σπουδαστές της ειδικότητας: Παρουσία στο Global Game Jam Athens, διοργάνωση OMIROS Game Party  (3/2/17),  σεμινάριο Video Gaming από τους Glow Games studio & Traptics στο ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά (6/3/17) και Video Gaming  Lucid Ferret (15/3/17), χορηγία στο Grow Games Εxpo 2017, το μεγάλο event για video games που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη (3-4/6/17) και εκδήλωση για το Clue Story, το video game που έγινε βιβλίο.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ο επίσημος υποστηρικτής της WLGaming πρωταθλήτριας ομάδα του GameAthlon 2017 που έλαβε χώρα στο γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου κόντρα στον Panathinaikos AC esports.

  *Διοργάνωση μοναδικών στην Ελλάδα  εκδηλώσεων σε συνεργασία με τις πιο πρωτοποριακές ομάδες «κομπιουτεράδων» όπως η HWBox και game designers όπως η Lucid Ferret.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό που διοργανώνει εκδηλώσεις για τη γλώσσα Arduino (1/4/17) στην οποία βασίζονται τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό που συμμετείχε με σημαντικά projects (ρομπότ σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, κατασκευές Arduino) στο Athens Mini Maker Fair που διοργανώθηκε 5&6 Μαΐου 2017.

  *Διοργάνωση Coding Night, μια βράδια δημιουργίας και διασκέδασης με κώδικα  </ C#ding Night > , παρουσίαση του λογισμικού LabView και webinars για την Τεχνητή Νοημοσύνη από καθηγητή του MIT.

  *Εφαρμογή Τεχνικών Cloud Computing και Virtualisation στην ίδια την υποδομή του ΙΕΚ.

  *Στήσιμο και Administration Linux Server, Windows Server, Web Server (IIS), Mail Server (Exchange Server) και Proxy Server (ISA Server).

  *Πρακτική εκπαίδευση στην εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης (UTP, STP, Patch Panels, Οπτικές Ίνες).

  *Συνεργασίες για Πρακτική Άσκηση και άλλες εκδηλώσεις με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών (Microsoft, CISCO, HUAWEI, ΙΒΜ, Hewlett Packard, Siemens, Xerox).

  *Τα μαθήματα διδάσκουν άρτια καταρτισμένοι καθηγητές σε υπερσύγχρονα εργαστήρια με υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας και 3d Printers, όπου κάθε σπουδαστής έχει πρόσβαση σε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πλήρη επαγγελματική του κατάρτιση.

  *Εγκατεστημένο ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) στη σχολή για απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στο Internet.

  *Ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση στα εργαστήρια για κοινή χρήση αρχείων, επικοινωνία μεταξύ Η/Υ και διδασκαλία μαθήματος από την οθόνη του καθηγητή στις οθόνες των σπουδαστών.

  *Εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχοντας στους μαθητές το κίνητρο να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους με ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον τρόπο.

  *Δωρεάν Πρακτική άσκηση 960 ωρών στις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

  *Career Days όπου οι σπουδαστές μας έρχονται σε επαφή με μεγάλες εταιρείες που αναζητούν στους αποφοίτους μας τα μελλοντικά τους στελέχη.

  *Πρώτο Βραβείο στον Εθνικό διαγωνισμό Multimedia του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  *Πρώτο Βραβείο – Χρυσό CD-ROM στο διεθνή διαγωνισμό «Νέοι Σχεδιαστές», μέρος του 5ου ΜΙΜ «Multimedia and Info-highway International Market» στο Μόντρεαλ του Καναδά.

  *Πρώτα Βραβεία στον ετήσιο Πανελλαδικό διαγωνισμό Internet και Multimedia στην κατηγορία Εφαρμογή Ομάδας Σπουδαστών.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Εξειδίκευση των σπουδαστών πάνω σε πραγματικά projects και case studies. Εργασία πάνω σε σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού και πλατφόρμες κατασκευής websites και μελέτη των δημοφιλέστερων video games.

  * Διαρκής επιμόρφωση των σπουδαστών με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνέδρια και εκθέσεις.

  * Δημιουργία ιστοσελίδων και πιλοτικών video games στο πλαίσιο ατομικών ή ομαδικών εργασιών.

  * Ανάπτυξη applications και video games με τη γλώσσα Java για κινητά τηλέφωνα.

  * Πρόκειται για μια δυναμική ειδικότητα που οδηγεί γρήγορα στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και που αναμένεται να αναπτυχθεί σε ποσοστό 25% ως το 2024.

  *Είναι ένα ευέλικτο επάγγελμα που δίνει τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως.

   

  Ο Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών που σπουδάζει στη Σχολή Πληροφορικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ θα εργαστεί ως εξειδικευμένος επαγγελματίας που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων μιας επιχείρησης ή οργανισμού.

  Η σωστή δικτύωση μιας εταιρείας είναι απαραίτητη στην εποχή της Ψηφιακής Πληροφορίας. Μεταξύ άλλων, τα καθήκοντα ενός Τεχνικού Δικτύων Υπολογιστών περιλαμβάνουν την εγκατάσταση, συντήρηση, υποστήριξη και αναβάθμιση δικτύων και λειτουργικών συστημάτων (Client).

  Επίσης, αναλαμβάνει την εγκατάσταση και την υποστήριξη τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ρυθμίζει την ταχύτητα και το εύρος των γραμμών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης και δίνει λύσεις σε θέματα κινητής τηλεφωνίας.

  Ο σπουδαστής της ειδικότητας «Τεχνικός Δικτύων και Υπολογιστών» στη Σχολή Πληροφορικής ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ βρίσκεται σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που τον εξελίσσει σε σύγχρονο επαγγελματία με γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να σταδιοδρομήσει και να ανταπεξέλθει στις τεράστιες προκλήσεις ενός πολύ δυναμικού τομέα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε Τεχνικός Δικτύων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  Οι καθηγητές

  Ο Βασίλης Κουτσούκος είναι 3D Artist/Animator. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία (BA Hons in 3D Animation & Multimedia) και στην Ελλάδα.

  Ο Θεόδωρος Κίτσος είναι πτυχιούχος Ψηφιακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Ηλεκτρονική Μάθηση από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει επίσης παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

  Γεννήθηκε στα Γιάννενα. Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων με κατεύθυνση τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!