Τηλεφώνησε Τώρα!!
Τεχνικός Η/Υ
Αρχική Σχολή Πληροφορικής & Νέες Τεχνολογίες

ΙΕΚ Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

ΙΕΚ Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Καθηγητής

Τομέας

Σχολή Πληροφορικής & Νέες Τεχνολογίες
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Τα εργαστήρια Πληροφορικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας.

  Τα μαθήματα που παρακολουθούν οι Τεχνικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας και καλύπτουν όλα τα σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα:

  Αγγλικά

  Χρησή Η/Υ

  Ηλεκτροτεχνία-Αρχές Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας

  Στοιχεία Μηχανικής Τεχνολογίας Ηλεκτρονικών Διατάξεων

  Αρχιτεκτονική Υπολογιστών

  Εισαγωγή στους Η/Υ & Προγραμματισμός

  Μικροεπεξεργαστές

  Επικοινωνίες

  Ηλεκτρονικές Διατάξεις & Μέθοδοι Ανίχνευσης Βλαβών

  Τηλεπικοινωνιακές Τερματικές Διατάξεις

  Προσωπικός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

  Λειτουργικά Περιβάλλοντα

  Δίκτυα Υπολογιστών

  Περιφερειακές Μονάδες Η/Υ

  Ο κάτοχος του διπλώματος Τεχνικού Η/Υ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Πληροφορικής (BSc Hons Computing) του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο Πανεπιστημιακό Πτυχίο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια πληροφορικής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.
  • να αποκτήσεις αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

  Ο Τεχνικός Η/Υ που αποφοιτά από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  -Εταιρείες Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων.

  -Εταιρείες Ανάπτυξης και Συντήρησης Λογισμικού γενικότερα σε εταιρείες του Τομέα της Πληροφορικής.

  – Τράπεζες, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και άλλες μεγάλες ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βασίζουν τη λειτουργία τους στις μηχανές γραφείου.

  -Βιομηχανικές μονάδες ή βιοτεχνίες παραγωγής ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

  -Κέντρα μηχανογράφησης και εξειδικευμένα ηλεκτρονικά εργαστήρια.

  -Επιχειρήσεις και φορείς του Δημόσιου Τομέα.

  -Στα νεοεμφανιζόμενα εργαστήρια επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, εκτυπωτών και άλλου εξοπλισμού τα οποία προάγουν την φθηνή επαναχρησιμοποίηση εις βάρος της ακριβής αντικατάστασης.

  -Ως ελεύθερος Επαγγελματίας με τη δική του επιχείρηση εγκατάστασης, και συντήρησης  Μηχανών Γραφείου και Δικτύων Η/Υ σε κτήρια γραφείων και επιχειρήσεων ή σε βιομηχανίες.

  *Ο ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει τεράστια εμπειρία στον τομέα της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών καθώς από το 1982 λειτούργησε ως Οργανισμός Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας με ειδίκευση στις σπουδές Πληροφορικής.

  *Μοναδικά events για τους σπουδαστές της ειδικότητας: Παρουσία στο Global Game Jam Athens, διοργάνωση OMIROS Game Party  (3/2/17),  σεμινάριο Video Gaming από τους Glow Games studio & Traptics στο ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά (6/3/17) και Video Gaming  Lucid Ferret (15/3/17), χορηγία στο Grow Games Εxpo 2017, το μεγάλο event για video games που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη (3-4/6/17) και εκδήλωση για το Clue Story, το video game που έγινε βιβλίο.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ο επίσημος υποστηρικτής της WLGaming πρωταθλήτριας ομάδα του GameAthlon 2017 που έλαβε χώρα στο γήπεδο Tae Kwon Do του Παλαιού Φαλήρου κόντρα στον Panathinaikos AC esports.

  *Διοργάνωση μοναδικών στην Ελλάδα  εκδηλώσεων σε συνεργασία με τις πιο πρωτοποριακές ομάδες «κομπιουτεράδων» όπως η HWBox και game designers όπως η Lucid Ferret.

  * Συντήρηση και επισκευή φορητών και σταθερών υπολογιστών και περιφερειακών συστημάτων των σπουδαστών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους εξάσκησης στο εργαστήριο.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό που διοργανώνει εκδηλώσεις για τη γλώσσα Arduino (1/4/17) στην οποία βασίζονται τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό που συμμετείχε με σημαντικά projects (ρομπότ σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, κατασκευές Arduino) στο Athens Mini Maker Fair που διοργανώθηκε 5&6 Μαΐου 2017.

  *Διοργάνωση Coding Night, μια βράδια δημιουργίας και διασκέδασης με κώδικα  </ C#ding Night > , παρουσίαση του λογισμικού LabView και webinars για την Τεχνητή Νοημοσύνη από καθηγητή του MIT.

  *Εφαρμογή Τεχνικών Cloud Computing και Virtualisation στην ίδια την υποδομή του ΙΕΚ.

  *Στήσιμο και Administration Linux Server, Windows Server, Web Server (IIS), Mail Server (Exchange Server) και Proxy Server (ISA Server).

  *Πρακτική εκπαίδευση στην εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης (UTP, STP, Patch Panels, Οπτικές Ίνες).

  *Συνεργασίες για Πρακτική Άσκηση και άλλες εκδηλώσεις με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών (Microsoft, CISCO, HUAWEI, ΙΒΜ, Hewlett Packard, Siemens, Xerox).

  *Τα μαθήματα διδάσκουν άρτια καταρτισμένοι καθηγητές σε υπερσύγχρονα εργαστήρια με υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας και 3d Printers, όπου κάθε σπουδαστής έχει πρόσβαση σε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πλήρη επαγγελματική του κατάρτιση.

  *Εγκατεστημένο ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) στη σχολή για απεριόριστη δωρεάν πρόσβαση στο Internet.

  *Ενσύρματη και ασύρματη δικτύωση στα εργαστήρια για κοινή χρήση αρχείων, επικοινωνία μεταξύ Η/Υ και διδασκαλία μαθήματος από την οθόνη του καθηγητή στις οθόνες των σπουδαστών.

  *Εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχοντας στους μαθητές το κίνητρο να αξιολογήσουν τις γνώσεις τους με ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον τρόπο.

  *Δωρεάν Πρακτική άσκηση 960 ωρών στις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

  *Career Days όπου οι σπουδαστές μας έρχονται σε επαφή με μεγάλες εταιρείες που αναζητούν στους αποφοίτους μας τα μελλοντικά τους στελέχη.

  *Πρώτο Βραβείο στον Εθνικό διαγωνισμό Multimedia του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  *Πρώτο Βραβείο – Χρυσό CD-ROM στο διεθνή διαγωνισμό «Νέοι Σχεδιαστές», μέρος του 5ου ΜΙΜ «Multimedia and Info-highway International Market» στο Μόντρεαλ του Καναδά.

  *Πρώτα Βραβεία στον ετήσιο Πανελλαδικό διαγωνισμό Internet και Multimedia στην κατηγορία Εφαρμογή Ομάδας Σπουδαστών.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Εξειδίκευση των σπουδαστών πάνω σε πραγματικά projects και case studies. Εργασία πάνω σε σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού και πλατφόρμες κατασκευής websites και μελέτη των δημοφιλέστερων video games.

  * Διαρκής επιμόρφωση των σπουδαστών με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνέδρια και εκθέσεις.

  * Δημιουργία ιστοσελίδων και πιλοτικών video games στο πλαίσιο ατομικών ή ομαδικών εργασιών.

  * Ανάπτυξη applications και video games με τη γλώσσα Java για κινητά τηλέφωνα.

  * Πρόκειται για μια δυναμική ειδικότητα που οδηγεί γρήγορα στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και που αναμένεται να αναπτυχθεί σε ποσοστό 25% ως το 2024.

  *Είναι ένα ευέλικτο επάγγελμα που δίνει τη δυνατότητα εργασίας εξ αποστάσεως.

  * Πρόκειται για μια δυναμική ειδικότητα που οδηγεί γρήγορα στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  Ο Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που σπουδάζει στη Σχολή Πληροφορικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξειδικεύεται στη συντήρηση, τον έλεγχο και την υποστήριξη της σωστής λειτουργίας εξοπλισμού hardware κάθε είδους: από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ως τις περιφερειακές μηχανές γραφείου όπως είναι εκτυπωτές, scanners, φωτοαντιγραφικά, fax και τηλεφωνικά κέντρα.

  Γνωρίζει πώς να αποσυναρμολογεί και να συναρμολογεί Η/Υ και μηχανές γραφείου, διαχειρίζεται συστήματα Μηχανογράφησης, προγραμματίζει τηλεφωνικά κέντρα και εγκαθιστά ειδικά προγράμματα λογισμικού.

  Ο σπουδαστής της ειδικότητας «Τεχνικός Η/Υ» του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ βρίσκεται σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα τον εξελίξει σε σύγχρονο επαγγελματία. Θα αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες στην Πληροφορική που θα τον καταστήσουν ικανό να σταδιοδρομήσει και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις ενός δυναμικού τομέα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε Τεχνικός Η/Υ στην κορυφαία Σχολή Πληροφορικής και Τεχνολογίας.

  Οι καθηγητές

  Καθηγητής
  Προφίλ

  O Κωνσταντίνος Λ. Παπαδάκης, είναι απόφοιτος Πολυτεχνείου με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Πληροφοριακά Συστήματα (M.Sc.) και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το δεύτερο Μεταπτυχιακό του στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (M.Ed.). Επιπλέον, είναι κάτοχος των πιστοποιήσεων CISCO CCNA Routing/Switching και Security ενώ έχει συμμετάσχει ως συντονιστής-εισηγητής σε εκατοντάδες σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα στο επιστημονικό πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών καθώς και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

  Ο Βασίλης Κουτσούκος είναι 3D Artist/Animator. Έχει σπουδάσει στην Αγγλία (BA Hons in 3D Animation & Multimedia) και στην Ελλάδα.

  Ο Θεόδωρος Κίτσος είναι πτυχιούχος Ψηφιακών Συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στην Ηλεκτρονική Μάθηση από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει επίσης παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!