Τηλεφώνησε Τώρα!!
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού
Αρχική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός

Σχολή ΙΕΚ Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Σχολή ΙΕΚ Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Καθηγητής

Σταυρούλα Γουρδομιχάλη

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας με εξειδίκευση στα Τουριστικά που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  -Τουριστικά γραφεία.

  -Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης.

  -Αεροπορικές εταιρείες.

  -Ναυτιλιακές εταιρείες της επιβατηγού ναυτιλίας.

  -Ως επιχειρηματίας του κλάδου.

  -Ως ελεύθερος επαγγελματίας (πχ παροχή υπηρεσιών τουριστικού μάρκετινγκ).

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Ο κάτοχος του διπλώματος Στελέχους Οικονομίας και Διοίκησης στον τομέα του Τουρισμού μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College για να παρακολουθήσει πιστοποιημένα προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Ξενοδοχειακών μονάδων από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγουν στους τίτλους σπουδών HND in Business (Management) και HND in Hospitality Management αντίστοιχα.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων –BSc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.

  Μαθήματα

  Αγγλικά, Αγγλική Τουριστική Ορολογία

  Γερμανικά

  Γαλλικά

  Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικού Γραφείου

  Βασικές Αρχές Τουρισμού & Τουριστική Πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης

  Παγκόσμια Τουριστική Γεωγραφία-Ταξιδιωτικοί Οδηγοί

  Διεθνείς Σχέσεις Μεταφορών

  Αεροπορικοί Ναύλοι-Έκδοση Εισιτηρίων-Συστήματα Κρατήσεων

  Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού

  Τουριστικό Marketing-Δεξιότητες Πωλήσεων

  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

  Περιβαλλοντική Πολιτική και Προστασία στον Τουριστικό Τομέα

  Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου

  Εξυπηρέτηση Πελατών: Τομείς Τουριστικών Υπηρεσιών & Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

  Στοιχεία Τουριστικής Νομοθεσίας

  Βασικές Αρχές Λογιστικής

  Αερομεταφορές: Αεροπορική Εταιρία, Αεροδρόμιο Υπηρεσίες

  Διαχείριση Εισερχόμενου-Εξερχόμενου Τουρισμού: Οργανωμένο Ταξίδι (Πακέτο),

  Επαγγελματικός Τουρισμός, Ταξιδιωτικές Τυπικότητες.

  Συστήματα Λειτουργίας Γραφείου (Front/ Back Office)

  *Έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά Εργασίας και τον κόσμο των Τουριστικών Επιχειρήσεων, των Ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης μέσα από Ημέρες Καριέρας, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις, εργασίες πάνω σε πραγματικα case studies και on-the-job training.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική εμπειρία καθώς προέρχονται από την τουριστική Αγορά.

  * Γνωρίζεις καταξιωμένα στελέχη και επαγγελματίες του χώρου των τουριστικών επιχειρήσεων και έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά.

  *Μαθαίνεις τη λειτουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων λογισμικού και χρησιμοποιείς με άνεση τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο πλαίσιο της εργασίας σου.

  *Χρησιμοποιούνται σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας (υπολογιστές, προτζέκτορες κλπ) και πρωτοποριακές μέθοδοι (role playing, case studies κλπ).

  *Βρίσκεσαι σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που σου παρέχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.

  *Μπορείς να μάθεις αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες δωρεάν!

  Ο Τουρισμός μαζί με τον Πολιτισμό συναποτελούν τη «βαριά» βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας. Οι σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με εξειδίκευση σε θέματα Τουρισμού απευθύνονται σε νέους ανθρώπους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε έναν κλάδο με τεράστιες προοπτικές και ευελιξία στην απασχόληση.

  Σπουδάζοντας Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ θα μάθεις πώς διοικείται μια επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος σε οικονομικό, νομικό και πωλησιακό επίπεδο (μάρκετινγκ με έμφαση στην προώθηση τουριστικών μονάδων μέσω digital marketing), θα διδαχθείς τη χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων λογισμικού και θα τελειοποιήσεις τη γνώση ξένων γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) με δωρεάν διδασκαλία.

  Οι σπουδές τουριστικών επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είτε πρόκειται για το διοικητικό κομμάτι είτε για την παροχή των τουριστικών υπηρεσιών πραγματοποιούνται με τη συνεργασία κορυφαίων στελεχών του κλάδου και δεκάδων τουριστικών επιχειρήσεων όπου οι σπουδαστές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση.

  Οι καθηγητές

  Η Όλγα Δαλακούρα αποφοίτησε από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας το 2003 όπου και έλαβε το πτυχίο της στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Σχεδιασμό, τη Διοίκηση και την Πολιτική του τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

  Η Σταυρούλα Γουρδομιχάλη κατέχει τη θέση της Operations & Quality Control Manager στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!