Τηλεφώνησε Τώρα!!
Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού
Αρχική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός

Σχολή ΙΕΚ Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Σχολή ΙΕΚ Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Καθηγητής

Γαλιατσάτος Πέτρος

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας με εξειδίκευση στα Τουριστικά που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  -Τουριστικά γραφεία.

  -Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις εστίασης.

  -Αεροπορικές εταιρείες.

  -Ναυτιλιακές εταιρείες της επιβατηγού ναυτιλίας.

  -Ως επιχειρηματίας του κλάδου.

  -Ως ελεύθερος επαγγελματίας (πχ παροχή υπηρεσιών τουριστικού μάρκετινγκ).

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Ο κάτοχος του διπλώματος Στελέχους Οικονομίας και Διοίκησης στον τομέα του Τουρισμού μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College για να παρακολουθήσει πιστοποιημένα προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Ξενοδοχειακών μονάδων από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγουν στους τίτλους σπουδών HND in Business (Management) και HND in Hospitality Management αντίστοιχα.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων –BSc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.

  Μαθήματα

  Αγγλικά, Αγγλική Τουριστική Ορολογία

  Γερμανικά

  Γαλλικά

  Οργάνωση και Λειτουργία Τουριστικού Γραφείου

  Βασικές Αρχές Τουρισμού & Τουριστική Πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης

  Παγκόσμια Τουριστική Γεωγραφία-Ταξιδιωτικοί Οδηγοί

  Διεθνείς Σχέσεις Μεταφορών

  Αεροπορικοί Ναύλοι-Έκδοση Εισιτηρίων-Συστήματα Κρατήσεων

  Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού

  Τουριστικό Marketing-Δεξιότητες Πωλήσεων

  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

  Περιβαλλοντική Πολιτική και Προστασία στον Τουριστικό Τομέα

  Στοιχεία Εμπορικού Δικαίου

  Εξυπηρέτηση Πελατών: Τομείς Τουριστικών Υπηρεσιών & Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

  Στοιχεία Τουριστικής Νομοθεσίας

  Βασικές Αρχές Λογιστικής

  Αερομεταφορές: Αεροπορική Εταιρία, Αεροδρόμιο Υπηρεσίες

  Διαχείριση Εισερχόμενου-Εξερχόμενου Τουρισμού: Οργανωμένο Ταξίδι (Πακέτο),

  Επαγγελματικός Τουρισμός, Ταξιδιωτικές Τυπικότητες.

  Συστήματα Λειτουργίας Γραφείου (Front/ Back Office)

  *Έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά Εργασίας και τον κόσμο των Τουριστικών Επιχειρήσεων, των Ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης μέσα από Ημέρες Καριέρας, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις, εργασίες πάνω σε πραγματικα case studies και on-the-job training.

  *Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.

  *Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει το δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

  *Τα μαθήματα διδάσκουν καθηγητές με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική εμπειρία καθώς προέρχονται από την τουριστική Αγορά.

  * Γνωρίζεις καταξιωμένα στελέχη και επαγγελματίες του χώρου των τουριστικών επιχειρήσεων και έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά.

  *Μαθαίνεις τη λειτουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων λογισμικού και χρησιμοποιείς με άνεση τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο πλαίσιο της εργασίας σου.

  *Χρησιμοποιούνται σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας (υπολογιστές, προτζέκτορες κλπ) και πρωτοποριακές μέθοδοι (role playing, case studies κλπ).

  *Βρίσκεσαι σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που σου παρέχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.

  *Μπορείς να μάθεις αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες δωρεάν!

  Ο Τουρισμός μαζί με τον Πολιτισμό συναποτελούν τη «βαριά» βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας. Οι σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με εξειδίκευση σε θέματα Τουρισμού απευθύνονται σε νέους ανθρώπους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν σε έναν κλάδο με τεράστιες προοπτικές και ευελιξία στην απασχόληση.

  Σπουδάζοντας Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ θα μάθεις πώς διοικείται μια επιχείρηση τουριστικού ενδιαφέροντος σε οικονομικό, νομικό και πωλησιακό επίπεδο (μάρκετινγκ με έμφαση στην προώθηση τουριστικών μονάδων μέσω digital marketing), θα διδαχθείς τη χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων λογισμικού και θα τελειοποιήσεις τη γνώση ξένων γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) με δωρεάν διδασκαλία.

  Οι σπουδές τουριστικών επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είτε πρόκειται για το διοικητικό κομμάτι είτε για την παροχή των τουριστικών υπηρεσιών πραγματοποιούνται με τη συνεργασία κορυφαίων στελεχών του κλάδου και δεκάδων τουριστικών επιχειρήσεων όπου οι σπουδαστές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση.

  Οι καθηγητές

  Η Σταυρούλα Γουρδομιχάλη κατέχει τη θέση της Operations & Quality Control Manager στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ.

  Η Άννα Ντόλου είναι εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι απόφοιτος του τμήματος "Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων" του ΤΕΙ Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην "Εκπαίδευση Ενηλίκων". Συμμετέχει στις εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ ως μέλος της Επιτροπής Ειδικών Επιστημόνων, ενώ είναι μέλος συγγραφικής ομάδας βιβλίου για την προετοιμασία στις εξετάσεις πιστοποίησης καθώς και του οδηγού σπουδών.

  Η Ευτυχία Ιωαννίδου είναι καθηγήτρια στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Τομέα Τουρισμού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πατρών και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Συνοδός σε ταξίδια εξωτερικού, σε ταξιδιωτικά γραφεία στον χώρο της διοργάνωσης  ταξιδιών και αεροπορικών ναύλων, σε ξενοδοχεία και τα τελευταία χρόνια, ως Συντονίστρια του Τμήματος Πωλήσεων της πολυεθνικής εταιρείας Ενοικιάσεων αυτοκινήτων "Enterprise Rent -a- Car".

  Η Αρχοντή Σοπίδου έχει σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και έχει ολοκληρώσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.  Συνεργάζεται με το ΙΕΚ Όμηρος  στην εκπαίδευση του Τουριστικού τομέα.

  Απόφοιτη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Εργάζεται για περισσότερα από 12 χρόνια ως υπεύθυνη λογιστηρίου είτε ως μισθωτή, είτε ως ελεύθερη επαγγελματίας. Είναι καθηγήτρια στον Τομέα Τουρισμού στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  H Αργυρούλα Διαρμισάκη – Γκρέι είναι καθηγήτρια στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Βρίσκεται στην εκπαίδευση ενηλίκων τα τελευταία οχτώ χρόνια. Έχει εργαστεί σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 5 αστέρων για πολλά έτη, μεταξύ των οποίων τα 22 στο ξενοδοχείο <Μεγάλη Βρετανία> ως Διευθύντρια Πωλήσεων & Μάρκετινγκ τα τελευταία χρόνια, καθώς και στο ως Διευθύντρια.

  Η Δήμητρα Κωτίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με κατεύθυνση τη Λογιστική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχει επίσης διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο ΙΕΚ Όμηρος.  

  Η Βούλα Παναγιώτου είναι εκπαιδεύτρια Αγγλικών στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.  Βρίσκεται στην εκπαίδευση ενηλίκων για 14 χρόνια και είναι κάτοχος της πιστοποιήσης CELTA από το το πανεπιστήμιο του Cambridge για την διδασκαλία της Αγγλικής ως ξένη γλώσσα σε ενήλικες. Επίσης, είναι  επιτηρητής εξετάσεων σε διεθνή φορέα πιστοποιήσεων, και ενεργό μέλος ακαδημαϊκής ομάδας για την σύνταξη διδακτικού υλικού για τον Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ.

  Η Πανωραία Μπαλαλή είναι εκπαιδευτικός και ασχολείται με την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε παιδιά και νέους, καθώς και την επιμόρφωση ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό εδώ και 20 χρόνια.Η διδακτική της εμπειρία συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση σε φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς και κολλέγια. Είναι καθηγήτρια αγγλικών στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ από το 2008 διδάσκοντας ορολογία στα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουριστικών  Ξενοδοχειακών, Πληροφορικής και Κομμωτικής.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!