Τηλεφώνησε Τώρα!!
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Αρχιμάγειρας-Σεφ)

ΙΕΚ Σχολή Μαγειρικής (Σεφ)

Καθηγητής

Άκης Πετρετζίκης

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
  • Ειδικότητα

  • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

  • Μαθήματα

  • Εγκαταστάσεις

  • Καθηγητές

  • Πού θα εργαστώ

  • Συνεχίζω σπουδές

    • ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για δεύτερο Δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα.
    • προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Bsc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσεις σε Μεταπτυχιακό.
    • πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean ΚΔΒΜ-2.
    • Είναι η Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
    • Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies-WACS).
    • Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα κορυφαία στάνταρ παγκοσμίως που θέτει η WACS, αναγνωρίζεται το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας, ενώ οι σπουδαστές Μαγειρικής ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.
    • Δυνατότητα απόκτησης των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων της WCA «Certified Professional Cook» και «Certified Chef de Partie».
    • Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.
    • Πρωτοποριακά εξειδικευμένα σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».
    • Οι καθηγητές είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου όπως ο Βασίλης Μπέκας, ο Σεφ στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
    • Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδας μαγείρων ΙΕΚ, όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.
    • Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
    • Πρακτική Άσκηση σε μεγάλα εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.
    • Προοπτική για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

    Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει την εξάσκηση στο εργαστήριο με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

    Μεταξύ άλλων οι επαγγελματίες Αρχιμάγειρες ΣΕΦ καταρτίζονται στα εξής:

    • υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων.
    • οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας.
    • τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.
    • σύνθεση μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
    • παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων και πιάτων (food styling).
    • αρχές Ζαχαροπλαστικής και συνδυασμός με Μαγειρική.

    Οι σπουδαστές της ειδικότητας διδάσκονται τα εξής μαθήματα:

    • Γαλλικά
    • Αρχές Οικονομικής
    • Τέχνη Μαγειρικής
    • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
    • Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός
    • Έλεγχος Εμπορευμάτων
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
    • Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου
    • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
    • Οινολογία
    • Υγιεινή και Ασφάλεια
    • Σύνθεση Μενού
    • Τεμαχισμός Κρεάτων
    • Τροφογνωσία Εδεσματολόγιο
    • Διαιτητική
    • Αγγλικά
    • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
    • Πρακτική Άσκηση

    Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

    • Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
    • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
    • Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rational.
    • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
    • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
    • Εργαστήριο barista και bartending.
    • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
    • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
    • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
    • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.

    Δείτε τις φωτογραφίες των εργαστηρίων Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μαζί με εικόνες από τις γαστριμαργικές επινοήσεις των σπουδαστών της ειδικότητας.

    Οι απόφοιτοι της Σχολής Σεφ μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε:

    • Ξενοδοχειακές μονάδες στην  Ελλάδα και εξωτερικό.
    • Εστιατόρια.
    • Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).
    • Εταιρείες Catering.
    • Επισιτιστικές Αλυσίδες.
    • Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έντυπα με μαγειρικές συνταγές.
    • Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.
    • Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.
    • Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

    Μια Σχολή Μαγειρικής που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-World Association of Chefs, συνεργάζεται αποκλειστικά με τον Άκη Πετρετζίκη και διοργανώνει διαγωνισμούς όπως το Be Your Chef στους οποίους οι ίδιοι οι σπουδαστές ετοιμάζουν πιάτα υψηλών προδιαγραφών σε διάσημους κριτές είναι σίγουρα η κορυφαία επιλογή για εκείνους που την ψάχνουν.

    Εάν προσθέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Λάρισα, τα βραβεία και τις διεθνείς διακρίσεις των σπουδαστών και το κυριότερο τις συνεργασίες με δεκάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης, τότε το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί  την καλύτερη επιλογή για Σπουδές Μαγειρικής σε υψηλό επίπεδο.

    Το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ απαιτεί βαθιά γνώση στις τεχνικές μαγειρέματος και στην επιλογή των υλικών, φαντασία, δημιουργικότητα και πειθαρχία, επαφή με ξένες κουλτούρες και γλωσσομάθεια, άριστες κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής.

    Στον ΟΜΗΡΟ προετοιμάζουμε νέους επαγγελματίες που φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε ΣΕΦ στην κορυφαία Σχολή Μαγείρων στην Ελλάδα. 

    Οι καθηγητές

    O Θωμάς Μπακοδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Μαγειρική Τέχνη, Διατροφή - Διαιτολογία και Ξενοδοχειακά.

    Ο Αντώνης Κόρακας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που η κουζίνα και η μαγειρική είχαν πρωτεύοντα ρόλο στο σπίτι. Έχει διατελέσει προσωπικός chef των αστέρων του Hollywood, Goldie Hawn και Kate Hudson, ενώ διδάσκει τα μυστικά της Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ!  

    Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και  μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Εργάστηκε στο King George Hotel, στο εστιατόριο Χύτρα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και ως private chef σε πολυτελή σκάφη και βίλλες. Τα  τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την εταιρεία A&M σε συνεργασία με τη Μάγδα Γοδόση, η οποία προσφέρει υπηρεσίες private dining and corporate team building.

    Η Μάγδα Γοδόση ξεκίνησε την πορεία της ως μαγείρισσα στην εκπομπή «Κυριακάτικο τραπέζι» της ΝΕΤ. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα σπουδών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής της πιο παλιάς ιδιωτικής σχολής μαγειρικής στην Αγγλία, της Tante Marie Culinary Academy στο Surrey στην οποία επέστρεψε αργότερα ως καθηγήτρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. 

    Ο Νίκος Οικονόμου ξεκίνησε τα πρώτα του γαστρονομικά βήματα στην Κύπρο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τις σπουδές του το 2008. Το 2010 βρίσκεται στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα στην “Le Cordon Bleu” όπου αποκτά μεταξύ άλλων το “Diplome de Cuisine” συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.

    O Aντώνης Μαρκοζάνης έχει εργαστεί για μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια, μερικά εκ των οποίων είναι το ξενοδοχείο Caravel, το ξενοδοχείο Ηilton, το εστιατόριο Mezalluna, το ιταλικό εστιατόριο Pasta al Porto. Aσχολείται, επίσης, με catering δεξιώσεων.

    Η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου είναι απόφοιτη του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην  Επιστήμη Τροφίμων του University of Reading στη Βρετανία. Κατέχει πολυετή εμπειρία ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος  σε θέματα διαχείρισης βάρους και παχυσαρκίας παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και εξατομικευμένα διαιτολόγια. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη διατροφολόγος σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων και διατροφικών συμπληρωμάτων παρέχοντας συμβουλές κυρίως σε άτομα με παθολογικές καταστάσεις.

Άκης Πετρετζίκης στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!