Αθήνα: 210-3806166 | Πειραιάς: 210-4190854 | info@omiros.gr
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Αρχιμάγειρας-Σεφ)

ΙΕΚ Σχολή Μαγειρικής (Σεφ)

Καθηγητής

Αντώνης Μαρκοζάνης

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
  • Ειδικότητα

  • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

  • Μαθήματα

  • Εγκαταστάσεις

  • Καθηγητές

  • Πού θα εργαστώ

  • Συνεχίζω σπουδές

  • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι η επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής με τις κορυφαίες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν:

    • Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
    • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
    • Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rational.
    • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
    • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
    • Εργαστήριο barista και bartending.
    • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
    • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
    • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
    • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.

    Δείτε τις φωτογραφίες των εργαστηρίων Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μαζί με εικόνες από τις γαστριμαργικές επινοήσεις των σπουδαστών της ειδικότητας.

    Ο απόφοιτος της σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

    • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
    • στο Aegean College, στο διετές πιστοποιημένο πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων  από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγεί στον τίτλο HND in Hospitality Management (Culinary Arts). Το δίπλωμα αυτό αποτελεί πιστοποίηση γνώσεων Υψηλής Γαστρονομίας (Haute Cuisine) και προσφέρει δυναμικές προοπτικές εργασίας στον τομέα της γαστρονομίας, της εστίασης και του τουρισμού.
    • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Bsc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
    • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies σε θεματικές διεθνείς κουζίνες, σε εξειδικευμένα θέματα Ζαχαροπλαστικής και στην ελληνική κουζίνα.
    • να αποκτήσει αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

    Ο Αρχιμάγειρας-Chef που ολοκληρώνει τις σπουδές Μαγειρικής από τη Σχολή Σεφ του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

    -Ξενοδοχειακές μονάδες στην  Ελλάδα και εξωτερικό.

    -Εστιατόρια.

    -Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).

    -Εταιρείες Catering.

    -Επισιτιστικές Αλυσίδες.

    -Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έντυπα με μαγειρικές συνταγές.

    -Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.

    -Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.

    -Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

    Μαθήματα

    Το πρόγραμμα σπουδών Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζει την εξάσκηση στο εργαστήριο με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

    Μεταξύ άλλων οι επαγγελματίες Αρχιμάγειρες ΣΕΦ καταρτίζονται στα εξής:

    *υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων.

    *οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας.

    *τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.

    *σύνθεση μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.

    *παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων και πιάτων (food styling).

    *αρχές Ζαχαροπλαστικής και συνδυασμός με Μαγειρική.

    Οι σπουδαστές της ειδικότητας διδάσκονται τα εξής μαθήματα:

    • Γαλλικά
    • Αρχές Οικονομικής
    • Τέχνη Μαγειρικής
    • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
    • Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός
    • Έλεγχος Εμπορευμάτων
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
    • Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου
    • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
    • Οινολογία
    • Υγιεινή και Ασφάλεια
    • Σύνθεση Μενού
    • Τεμαχισμός Κρεάτων
    • Τροφογνωσία Εδεσματολόγιο
    • Διαιτητική
    • Αγγλικά
    • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
    • Πρακτική Άσκηση

    -Σπουδάζεις στη Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).

    -Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.

    -Γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους κορυφαίους Αρχιμάγειρες και ΣΕΦ στην Ελλάδα.

    -Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδας μαγείρων ΙΕΚ όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.

    -Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.

    -Πραγματοποιείς πρακτική άσκηση σε μεγάλα εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.

    -Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σου ανοίγει το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

    Η Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η κορυφαία στην Ελλάδα.

    Με σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά, σημαντικές συνεργασίες με διάσημους αρχιμάγειρες-Σεφ, σειρά βραβείων και διεθνών διακρίσεων στο ενεργητικό των σπουδαστών του και πολυετείς δεσμούς με δεκάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί  την καλύτερη επιλογή για Σπουδές Μαγειρικής σε υψηλό επίπεδο.

    Το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ είναι δημοφιλές αλλά δεν είναι εύκολο: απαιτεί βαθιά γνώση τεχνικών και θεωρητικών τρόπων μαγειρέματος, φαντασία, δημιουργικότητα και πειθαρχία, επαφή με ξένες κουλτούρες και γλωσσομάθεια, άριστες κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής.

    Οι σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξοπλίζουν τους νέους, φιλόδοξους ανθρώπους που επιλέγουν αυτό το απαιτητικό επάγγελμα με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε ΣΕΦ στην κορυφαία Σχολή Μαγείρων στην Ελλάδα. 

    Οι καθηγητές

    Ο Ιάκωβος Απέργης γεννήθηκε στον Καναδά στις 14 Φεβρουαρίου 1973 και μετακόμισε με τους γονείς του στην Ελλάδα το 1974. Από μικρός του άρεσε η ενασχόληση με το φαγητό, είτε τρώγοντας είτε μαγειρεύοντας, γι’ αυτό και αποφάσισε τελειώνοντας το σχολείο να σπουδάσει μαγειρική στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τον Γεώργιο Τσελεμεντέ στην κουζίνα των κρύων πιάτων στα καφέ εστιατόρια ΝΕΟΝ.

    Ο Νίκος Οικονόμου ξεκίνησε τα πρώτα του γαστρονομικά βήματα στην Κύπρο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τις σπουδές του το 2008 στην “Le Monde”. Παράλληλα, εργαζόταν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως το Grand Resort Lagonissi.

    O Θωμάς Μπακοδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα.Έχει σπουδάσει Μαγειρική Τέχνη, Διατροφή - Διαιτολογία και Ξενοδοχειακά. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία από 1988 έως σήμερα σε πλήθος επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering), ενώ είναι εισηγητής σε σεμινάρια γαστρονομίας και ειδικής διατροφής.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.

Σχετικά Νέα

Επικοινώνησε Τώρα Μαζί μας!