Τηλεφώνησε Τώρα!!
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Αρχιμάγειρας-Σεφ)

ΙΕΚ Σχολή Μαγειρικής (Σεφ)

Καθηγητής

Άκης Πετρετζίκης

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
  • Ειδικότητα

  • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

  • Μαθήματα

  • Εγκαταστάσεις

  • Καθηγητές

  • Πού θα εργαστώ

  • Συνεχίζω σπουδές

    • Σπουδάζεις στη Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
    • Η Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies-WACS).
    • Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα κορυφαία στάνταρ παγκοσμίως που θέτει η WACS, αναγνωρίζεται το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας, ενώ οι σπουδαστές Μαγειρικής ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.
    • Δυνατότητα απόκτησης των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων της WCA «Certified Professional Cook» και «Certified Chef de Partie».
    • Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.
    • Παρακολουθείς πρωτοποριακά σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».
    • Γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα σε κορυφαίους Αρχιμάγειρες και ΣΕΦ, όπως τον Βασίλη Μπέκα, ΣΕΦ στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
    • Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδας μαγείρων ΙΕΚ, όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.
    • Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
    • Πραγματοποιείς πρακτική άσκηση σε μεγάλα εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.
    • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σου ανοίγει το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

    Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι η επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής με τις κορυφαίες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν:

    • Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
    • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
    • Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rational.
    • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
    • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
    • Εργαστήριο barista και bartending.
    • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
    • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
    • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
    • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.

    Δείτε τις φωτογραφίες των εργαστηρίων Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μαζί με εικόνες από τις γαστριμαργικές επινοήσεις των σπουδαστών της ειδικότητας.

    Ο απόφοιτος της σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

    • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
    • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Bsc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
    • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies σε θεματικές διεθνείς κουζίνες, σε εξειδικευμένα θέματα Ζαχαροπλαστικής και στην ελληνική κουζίνα.
    • να αποκτήσει αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

    Ο Αρχιμάγειρας-Chef που ολοκληρώνει τις σπουδές Μαγειρικής από τη Σχολή Σεφ του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

    -Ξενοδοχειακές μονάδες στην  Ελλάδα και εξωτερικό.

    -Εστιατόρια.

    -Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).

    -Εταιρείες Catering.

    -Επισιτιστικές Αλυσίδες.

    -Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έντυπα με μαγειρικές συνταγές.

    -Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.

    -Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.

    -Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

    Μαθήματα

    Το πρόγραμμα σπουδών Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζει την εξάσκηση στο εργαστήριο με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

    Μεταξύ άλλων οι επαγγελματίες Αρχιμάγειρες ΣΕΦ καταρτίζονται στα εξής:

    • υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων.
    • οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας.
    • τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.
    • σύνθεση μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
    • παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων και πιάτων (food styling).
    • αρχές Ζαχαροπλαστικής και συνδυασμός με Μαγειρική.

    Οι σπουδαστές της ειδικότητας διδάσκονται τα εξής μαθήματα:

    • Γαλλικά
    • Αρχές Οικονομικής
    • Τέχνη Μαγειρικής
    • Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
    • Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός
    • Έλεγχος Εμπορευμάτων
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
    • Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου
    • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
    • Οινολογία
    • Υγιεινή και Ασφάλεια
    • Σύνθεση Μενού
    • Τεμαχισμός Κρεάτων
    • Τροφογνωσία Εδεσματολόγιο
    • Διαιτητική
    • Αγγλικά
    • Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
    • Πρακτική Άσκηση

    Η Σχολή Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι η κορυφαία στην Ελλάδα.

    Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-World Association of Chefs, με σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά, σημαντικές συνεργασίες με διάσημους αρχιμάγειρες-Σεφ, σειρά βραβείων και διεθνών διακρίσεων στο ενεργητικό των σπουδαστών του και πολυετείς δεσμούς με δεκάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί  την καλύτερη επιλογή για Σπουδές Μαγειρικής σε υψηλό επίπεδο.

    Το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ είναι δημοφιλές αλλά δεν είναι εύκολο: απαιτεί βαθιά γνώση τεχνικών και θεωρητικών τρόπων μαγειρέματος, φαντασία, δημιουργικότητα και πειθαρχία, επαφή με ξένες κουλτούρες και γλωσσομάθεια, άριστες κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής.

    Οι σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξοπλίζουν τους νέους, φιλόδοξους ανθρώπους που επιλέγουν αυτό το απαιτητικό επάγγελμα με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε ΣΕΦ στην κορυφαία Σχολή Μαγείρων στην Ελλάδα. 

    Οι καθηγητές

    Ο Βασίλης Μπέκας ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στον Αστέρα Βουλιαγμένης και συνέχισε την καριέρα του ως Executive Chef σε κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων. Είναι ο Executive Chef στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

    O Θωμάς Μπακοδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Μαγειρική Τέχνη, Διατροφή - Διαιτολογία και Ξενοδοχειακά.

    Ο Αντώνης Κόρακας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε σε μια οικογένεια που η κουζίνα και η μαγειρική είχαν πρωτεύοντα ρόλο στο σπίτι. Έχει διατελέσει προσωπικός chef των αστέρων του Hollywood, Goldie Hawn και Kate Hudson, ενώ διδάσκει τα μυστικά της Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ!  

    Ο Νίκος Οικονόμου ξεκίνησε τα πρώτα του γαστρονομικά βήματα στην Κύπρο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τις σπουδές του το 2008. Το 2010 βρίσκεται στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα στην “Le Cordon Bleu” όπου αποκτά μεταξύ άλλων το “Diplome de Cuisine” συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.

    O Aντώνης Μαρκοζάνης έχει εργαστεί για μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια, μερικά εκ των οποίων είναι το ξενοδοχείο Caravel, το ξενοδοχείο Ηilton, το εστιατόριο Mezalluna, το ιταλικό εστιατόριο Pasta al Porto. Aσχολείται, επίσης, με catering δεξιώσεων.

    Ο Ιάκωβος Απέργης γεννήθηκε στον Καναδά στις 14 Φεβρουαρίου 1973 και μετακόμισε με τους γονείς του στην Ελλάδα το 1974. Από μικρός του άρεσε η ενασχόληση με το φαγητό, είτε τρώγοντας είτε μαγειρεύοντας, γι’ αυτό και αποφάσισε τελειώνοντας το σχολείο να σπουδάσει μαγειρική στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τον Γεώργιο Τσελεμεντέ στην κουζίνα των κρύων πιάτων στα καφέ εστιατόρια ΝΕΟΝ.

Άκης Πετρετζίκης στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!