Αθήνα: 210-3806166 | Πειραιάς: 210-4190854 | info@omiros.gr
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής

ΙΕΚ Σχολή Ζαχαροπλαστικής

Καθηγητής

Κωνσταντίνος Πυλαρινός

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
  • Ειδικότητα

  • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

  • Μαθήματα

  • Εγκαταστάσεις

  • Καθηγητές

  • Πού θα εργαστώ

  • Συνεχίζω σπουδές

  • Το πρόγραμμα σπουδών Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζει την εξάσκηση στο εργαστήριο με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

    Οι σπουδαστές της ειδικότητας διδάσκονται τα εξής μαθήματα:

    • Αρχές Οικονομικής
    • Μαγειρική Τέχνη
    • Γαλλικά
    • Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός
    • Έλεγχος Εμπορευμάτων
    • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής
    • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
    • Αρτοποιητική Τέχνη
    • Υγιεινή και Ασφάλεια
    • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
    • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (HACCP)
    • Διαιτητική
    • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων Επαγγέλματος
    • Αγγλικά
    • Πρακτική Άσκηση

    Ο απόφοιτος της σχολής Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

    • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
    • στο Aegean College, στο διετές πιστοποιημένο πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην Εστιατορική, τη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική  από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγεί στον τίτλο HND in Hospitality Management.
    • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων -Bsc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
    • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies για να εξελίξει τις γνώσεις του σε θεματικές διεθνείς κουζίνες, σε εξειδικευμένα θέματα Ζαχαροπλαστικής και στην ελληνική κουζίνα.
    • να αποκτήσει αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

    Ο Pastry Chef που ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

    -Ξενοδοχειακές μονάδες στην  Ελλάδα και εξωτερικό.

    -Εστιατόρια.

    -Ζαχαροπλαστεία.

    -Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).

    -Εταιρείες Catering.

    -Επισιτιστικές Αλυσίδες.

    -Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και εξειδικευμένα έντυπα και ιστοσελίδες με συνταγές ζαχαροπλαστικής.

    -Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.

    -Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.

    -Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

    Φωτογραφίες (εγκαταστάσεις, μάθημα στο εργαστήριο και δουλειές σπουδαστών)

    Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι η επαγγελματική Σχολή Ζαχαροπλαστικής με τις κορυφαίες εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν:

    • Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες.
    • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
    • Κουζίνες επιδείξεων με high end εξοπλισμό κουζίνας Rational.
    • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
    • Εργαστήριο barista και bartending.
    • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος «Vacuum.
    • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
    • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
    • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.

    Δείτε τις φωτογραφίες των εργαστηρίων Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μαζί με εικόνες από τις γλυκές δημιουργίες των σπουδαστών της ειδικότητας.

    -Σπουδάζεις στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).

    -Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms.

    -Γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους πιο διάσημους Ζαχαροπλάστες της Ελλάδας.

    -Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδας μαγείρων και ζαχαροπλαστών ΙΕΚ όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.

    -Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να φτιάχνεις γλυκά πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες και αποκτάς διοικητικές ικανότητες.

    -Διδάσκεσαι την εικαστική και «καλλιτεχνική» επιμέλεια των γλυκών που φτιάχνεις.

    -Κάνεις πρακτική άσκηση σε κορυφαία εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.

    -Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σου ανοίγει το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

    Η Σχολή Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι από τις κορυφαίες στην Ελλάδα.

    Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά, κορυφαίες συνεργασίες με διάσημους Ζαχαροπλάστες, σειρά βραβείων και διεθνών διακρίσεων στο ενεργητικό των σπουδαστών του και πολυετείς δεσμούς με δεκάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί  την καλύτερη επιλογή για Σπουδές Ζαχαροπλαστικής σε υψηλό επίπεδο.

    Το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη είναι δημοφιλές αλλά δεν είναι εύκολο: απαιτεί βαθιά γνώση των διαφόρων τεχνικών, φαντασία, δημιουργικότητα και πειθαρχία, επαφή με ξένες κουλτούρες και γλωσσομάθεια, άριστες κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής.

    Οι σπουδές Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξοπλίζουν τους νέους, φιλόδοξους ανθρώπους που επιλέγουν αυτό το απαιτητικό επάγγελμα με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και γίνε επαγγελματίας Ζαχαροπλάστης στην κορυφαία Σχολή Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα.

    Οι καθηγητές

    Ο Στέφανος Σωτήρχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων εξειδίκευσης, όπως καλλιτεχνικής επεξεργασίας σοκολάτας-καραμέλας στην Ελβετία, ιταλικής κουζίνας στην Ιταλία, αλλαντικών και κρύας παρασκευής καθρέπτου μαζικής εστίασης στη Γερμανία και παρασκευής λιβανέζικων σιροπιαστών γλυκών στην Κωνσταντινούπολη.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.

Σχετικά Νέα

Επικοινώνησε Τώρα Μαζί μας!