Τηλεφώνησε Τώρα!!
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής

ΙΕΚ Σχολή Ζαχαροπλαστικής

Καθηγητής

Στέλιος Παρλιάρος

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
  • Ειδικότητα

  • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

  • Μαθήματα

  • Εγκαταστάσεις

  • Καθηγητές

  • Πού θα εργαστώ

  • Συνεχίζω σπουδές

    • Σπουδάζεις στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
    • Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms.
    • Παρακολουθείς εξειδικευμένα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής δίπλα στους πιο διάσημους Ζαχαροπλάστες στην Ελλάδα.
    • Συμμετέχεις σε πρωτότυπους διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδας ζαχαροπλαστών ΙΕΚ όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.
    • Μαθαίνεις ξένες γλώσσες και αποκτάς διοικητικές ικανότητες.
    • Διδάσκεσαι την εικαστική και «καλλιτεχνική» επιμέλεια των γλυκών που φτιάχνεις.
    • Πρακτική άσκηση σε κορυφαία εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.
    • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σου ανοίγει το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

    Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει τα εργαστηριακά μαθήματα με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

    Οι σπουδαστές διδάσκονται τα εξής μαθήματα:

    • Αρχές Οικονομικής
    • Μαγειρική Τέχνη
    • Γαλλικά
    • Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός
    • Έλεγχος Εμπορευμάτων
    • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής
    • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
    • Αρτοποιητική Τέχνη
    • Υγιεινή και Ασφάλεια
    • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
    • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (HACCP)
    • Διαιτητική
    • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων Επαγγέλματος
    • Αγγλικά
    • Πρακτική Άσκηση

    Οι εγκαταστάσεις που παρέχονται στους σπουδαστές περιλαμβάνουν:

    • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
    • Κουζίνες επιδείξεων με high end εξοπλισμό κουζίνας Rational.
    • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
    • Εργαστήριο barista και bartending.
    • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος «Vacuum.
    • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
    • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
    • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.

    Δείτε τις φωτογραφίες των εργαστηρίων Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μαζί με εικόνες από τις γλυκές δημιουργίες των σπουδαστών της ειδικότητας.

    Ο απόφοιτος μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

    • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
    • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων -Bsc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
    • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean ΚΔΒΜ-2 για να εξελίξει τις γνώσεις του σε θεματικές διεθνείς κουζίνες, σε εξειδικευμένα θέματα Ζαχαροπλαστικής και στην ελληνική κουζίνα.
    • να αποκτήσει αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

    Ο Pastry Chef που ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

    • Ξενοδοχειακές μονάδες στην  Ελλάδα και εξωτερικό.
    • Εστιατόρια.
    • Ζαχαροπλαστεία.
    • Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).
    • Εταιρείες Catering.
    • Επισιτιστικές Αλυσίδες.
    • Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και εξειδικευμένα έντυπα και ιστοσελίδες με συνταγές ζαχαροπλαστικής.
    • Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.
    • Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.
    • Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

    Εάν θέλεις να σπουδάσεις Ζαχαροπλαστική στο ανώτατο επίπεδο δίπλα σε ονόματα όπως ο Στέλιος Παρλιάρος και ο Νικόλας Στράγγας τότε το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι από τις κορυφαίες επιλογές στην Ελλάδα.

    Η Σχολή Ζαχαροπλαστικής διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Λάρισα και συνεργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους έλληνες Chef Patissier, ενεργούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό επάγγελμα.

    Εδώ οι σπουδές ζαχαροπλαστικής δεν περιορίζονται σε σύγχρονες τεχνικές, εργαλεία και ευφάνταστες συνταγές: μαθαίνεις να αξιοποιείς τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου, αλλά και να είσαι πειθαρχημένος, έρχεσαι σε επαφή με ξένες κουλτούρες, μαθαίνεις ορολογία στα γαλλικά, αναπτύσσεις κοινωνικές δεξιότητες και αποκτάς απαραίτητες γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής για να μπορέσεις να σταδιοδρομήσεις σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

    Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και γίνε επαγγελματίας στην κορυφαία Σχολή Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής.

    Οι καθηγητές

    Ο Νικόλας Στράγγας γεννήθηκε στον Πειραιά και εδώ και 16 χρόνια ζει και εργάζεται ως Pastry Chef στη Δανία, όπου είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός τηλεοπτικά μέσα από την εκπομπή Bake Οff, όπου συμμετείχε ως κριτής μαζί με τον "δικό μας" Άκη Πετρετζίκη.

    Ο Βασίλης Καγιάς σπούδασε Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιία σε ιδιωτική σχολή. Η παραμονή και εργασία του ως Pastry Chef στη Γαλλία, στην αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Le Quarant’ Huit και στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Passions et Gourmandises, του προσέδωσε μεγάλη εμπειρία, πλούσιες γνώσεις και επαγγελματικό κύρος.

Ο Στέλιος Παρλιάρος στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!