Τηλεφώνησε Τώρα!!
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων

Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων

Καθηγητής

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, μπορεί να εργαστεί σε:

  • Κρουαζιερόπλοια.
  • Ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
  • Σκάφη αναψυχής.
  • Ιδιωτικά πλοία.
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Τα μαθήματα της ειδικότητας «Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων» είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της εργασίας στα Κρουαζιερόπλοια.

  -Βιομηχανία της πλωτής τουριστικής φιλοξενίας

  -Εξυπηρέτηση πελατών & αποτελεσματική επικοινωνία

  -Οργάνωση & λειτουργία υποδοχής

  -Οργάνωση & λειτουργία οροφοκομίας

  -Διοικητική λογιστική

  -Αγγλικά

  -Διαχείριση σέρβις τροφίμων & ποτών

  -Βασικές έννοιες της βιομηχανίας κρουαζιέρων

  -Θεωρία μαγειρικής

  -Οινολογία

  -Μπαρ

  -Λογισμικό

  -Λειτουργία κρουαζιερόπλοιου

  -Διοίκηση λειτουργίας τροφίμων & ποτών στα κρουαζιερόπλοια

  -Επιχείρηση και Διοίκηση Κρουαζιερόπλοιων

  -Η ζωή εν πλω

  -Οικονομική λογιστική

  -Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού

  -Δημόσιες σχέσεις-Φιλοξενία-Τουρισμός

  -Μάρκετινγκ εκδηλώσεων & πωλήσεις

  -Οργανωσιακή Συμπεριφορά

  -Θεμελιώδεις μέθοδοι έρευνας

  Ο απόφοιτος της Σχολής Κρουαζιέρας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College, σε πιστοποιημένο πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγεί στον τίτλο HND in Hospitality Management. Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα σπουδών με την ολοκλήρωση του οποίου ο σπουδαστής λαμβάνει το διεθνώς αναγνωρισμένο επαγγελματικό δίπλωμα Higher National Diploma. Το δίπλωμα αυτό αποτελεί πιστοποίηση γνώσεων και ανοίγει μεγάλες προοπτικές σταδιοδρομίας στα Τουριστικά Επαγγέλματα και τα Ξενοδοχειακά. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα ένταξης στο 3o έτος του προπτυχιακού Προγράμματος  Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων -BSc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων –BSc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια εξειδίκευσης σε γνωστικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης (πχ barista) στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.
  • να αποκτήσεις αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

   

  -Σπουδάζεις στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

  -Ο εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ αναπτύσσει πολύ δυναμική παρουσία στον Πειραιά -το ναυτιλιακό κέντρο της χώρας και μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων, με ένα κτήριο-στολίδι στην κεντρική Πλατεία Κοραή- και έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες Κρουαζιέρας  για την πρακτική άσκηση και τη μελλοντική απορρόφηση των σπουδαστών του.

  -Εξειδικεύεσαι σε προγράμματα λογισμικού όπως τα σύγχρονα συστήματα κρατήσεων σε κρουαζιερόπλοια.

  -Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και ευρύ κύκλο γνωριμιών σε ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες.

  -Σπουδάζεις σε ένα ΙΕΚ με τεράστιο κύκλο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από τον κλάδο του Τουρισμού και πραγματοποιείς την πρακτική σου άσκηση σε μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

  -Πιστοποιείς τις σπουδές σου από διεθνείς φορείς Πιστοποιήσεων με τους οποίους συνεργάζεται το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  -Παράλληλα με το βασικό πρόγραμμα των σπουδών σου πραγματοποιείς θεματικά σεμινάρια σε εξειδικευμένα αντικείμενα με τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας και λαμβάνεις Πιστοποιητικό από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ.

  Τα κρουαζιερόπλοια είναι πλωτές ξενοδοχειακές μονάδες μεγάλης κλίμακας που συνδυάζουν τη διαμονή με το ταξείδι αναψυχής.

  Η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς η χώρα μας είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός σκαφών αναψυχής και η Μεσόγειος Θάλασσα ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός Κρουαζιέρας.

  Η ζήτηση για δουλειά σε κρουαζιερόπλοια αναμένεται να εκτιναχθεί τώρα που ο Πειραιάς αναβαθμίζεται ως διεθνής προορισμός Κρουαζιέρας.

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι η κορυφαία σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα καθώς είναι η μόνη που προσφέρει το πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για «Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου».

  Το πρόγραμμα σπουδών προετοιμάζει τα μελλοντικά στελέχη του τομέα της Κρουαζιέρας, ο οποίος θα γνωρίσει πολύ σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Οι σπουδαστές αποκτούν γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων γνωστικών αντικειμένων, απαραίτητων για την εργασία σε κρουαζιερόπλοια: οργάνωση και λειτουργία του κρουαζιερόπλοιου, τροφοδοσία, διοίκηση προσωπικού, διοργάνωση εκδηλώσεων, οροφοκομία, προμήθεια εμπορευμάτων και υλικών.

  Οι σπουδές Κρουαζιέρας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζουν τη θεωρητική κατάρτιση με εξάμηνη πρακτική άσκηση των σπουδαστών σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

  Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ξεκίνα την καριέρα σου ως στέλεχος σε Κρουαζιερόπλοια από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  Οι καθηγητές

  Καθηγητής
  Προφίλ

  O Απόστολος Μανούσος είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων (Logistics-Εφοδιασμός και Διακίνηση Προϊόντων), από το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!