Αθήνα: 210-3806166 | Πειραιάς: 210-4190854 | info@omiros.gr

Σχολή ΙΕΚ Skipper

Καθηγητής

Στράτος Σπύρου

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει στους σπουδαστές του δύο υπερσύγχρονα κτήρια: ένα νεοκλασσικό στην Πλ. Κάνιγγος στην Αθήνα και ένα νέο επιβλητικό κτήριο στην “καρδιά” του Πειραιά, πάνω στην Πλατεία Κοραή.

  Οι σπουδαστές μας παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες αίθουσες και εργαστήρια έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Τα μαθήματα της ειδικότητας σκίπερ είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της εργασίας σε σκάφη αναψυχής:

  Ναυτιλία

  Ναυτική Τέχνη- Ναυτοσύνη

  Στοιχεία Ναυπηγικής

  Τεχνική Κατάρτιση

  Διεθνείς Κανονισμοί Ναυσιπλοΐας – Λιμένες Δίαυλοι

  Ναυτιλιακή Νομοθεσία

  Yachting καιΤουρισμός

  Ηλεκτρονικός και Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός Σκαφών

  Μηχανολογικός Εξοπλισμός Σκαφών και Μηχανές Εσωτερικής Καύσης

  Στοιχεία Μετεωρολογίας

  Το Περιβάλλον των Ελληνικών Θαλασσών

  Αντιμετώπιση Κατάστασης Ανάγκης

  Θαλάσσια Αθλήματα Αναψυχής

  Σκάφος και Τουρισμός

  Πρώτες Βοήθειες

  Αγγλική Ορολογία

  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

  Ο κάτοχος του διπλώματος Στελέχους Οικονομίας και Διοίκησης μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College, σε πιστοποιημένο πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγεί στον τίτλο HND in Business (Management).
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων –BSc (Hons) Business Administration του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.
  • να αποκτήσει αναγνωρισμένη Πιστοποίηση γνώσεων στην Πληροφορική από τον φορέα πιστοποίησης KeyCert.

  Από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο ο ΚΣΑ κατά κύριο λόγο ασχολείται με την πλοήγηση των σκαφών, ενώ τους υπόλοιπους μήνες ασχολείται κυρίως με την επισκευή, τη συντήρησή τους και την αναζήτηση πελατών για την επόμενη σαιζόν.

  Ο σκίπερ που αποφοιτά από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  • Θαλαμηγούς.
  • Γιωτ.
  • Μεγάλα ιστιοπλοϊκά και Καταμαράν.
  • Ιδιωτικά πλοία.
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

   

  -Σπουδάζεις στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

  εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ αναπτύσσει πολύ δυναμική παρουσία στον Πειραιά -το ναυτιλιακό κέντρο της χώρας και μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων, με ένα κτήριο-στολίδι στην κεντρική Πλατεία Κοραή- και έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης και μίσθωσης σκαφών αναψυχής  για την πρακτική άσκηση και τη μελλοντική απορρόφηση των σπουδαστών του.

  -Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ο μοναδικός μεγάλος φορέας επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει αυτό το δίπλωμα.

  -Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι σκίπερ με πολυετή εμπειρία και ευρύ κύκλο γνωριμιών.

  -Σπουδάζεις σε ένα ΙΕΚ με τεράστιο κύκλο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από τον κλάδο του Τουρισμού και πραγματοποιείς την πρακτική σου άσκηση σε μεγάλα γιωτ και ιστιοπλοϊκά.

  -Πιστοποιείς τις σπουδές σου από διεθνείς φορείς Πιστοποιήσεων με τους οποίους συνεργάζεται το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  -Παράλληλα με το βασικό πρόγραμμα των σπουδών σου πραγματοποιείς θεματικά σεμινάρια σε εξειδικευμένα αντικείμενα με τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας και λαμβάνεις Πιστοποιητικό από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ.

  Τα σκάφη αναψυχής είναι πλωτές ξενοδοχειακές μονάδες μικρής κλίμακας που συνδυάζουν τη διαμονή, με την θαλάσσια περιπέτεια και το ταξείδι αναψυχής.

  Η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς η χώρα μας είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός σκαφών αναψυχής.

  Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι η κορυφαία σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα προσφέροντας ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για «Κυβερνήτες Σκαφών Αναψυχής», δηλαδή skippers.

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με αγάπη για τη θάλασσα και την περιπέτεια που αναζητούν ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, αλλά και σε επαγγελματίες σκίπερ που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους με ένα επίσημο δίπλωμα ώστε να εργαστούν σε υψηλότερο επίπεδο.

  Οι επαγγελματίες με δίπλωμα σκίπερ πρέπει να διαθέτουν προθυμία, κοινωνικές δεξιότητες και επινοητικότητα,  δυναμισμό, σωματική αντοχή και καλή φυσική κατάσταση, επιδεξιότητα και γρήγορα αντανακλαστικά μαζί με άριστη γνώση του σκάφους, της θάλασσας και των προκλήσεων ενός θαλάσσιου ταξειδιού.

  Οι σπουδαστές σκίπερ στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποκτούν γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων γνωστικών αντικειμένων, απαραίτητων για την εργασία ως skipper σε σκάφη αναψυχής: διεύθυνση, οργάνωση και λειτουργία του σκάφους, μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά θέματα, τροφοδοσία, διοίκηση προσωπικού, προμήθεια εμπορευμάτων και υλικών κ.ά.

  Η σχολή σκίπερ του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με εξάμηνη πρακτική άσκηση των σπουδαστών σε σκάφη αναψυχής (ιστιοπλοϊκά και γιώτ).

  Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ξεκίνα την καριέρα σου ως Κυβερνήτης Σκάφους Αναψυχής από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  Οι καθηγητές

  Η Ασπασία (Άσπα) Σταθακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Δημοσίου Δικαίου – Διοικητικής Επιστήμης (πρώτη στη σειρά κατάταξης).

  O Απόστολος Μανούσος είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων (Logistics-Εφοδιασμός και Διακίνηση Προϊόντων), από το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.

Σχετικά Νέα

Επικοινώνησε Τώρα Μαζί μας!