Τηλεφώνησε Τώρα!!
Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

ΙΕΚ Ξενοδοχειακά (Hotel Management)

Καθηγητής

Γαλιατσάτος Πέτρος

Τομέας

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Οι σπουδαστές των Ξενοδοχειακών παρακολουθούν τα θεωρητικά μαθήματα σε αίθουσες εξοπλισμένες με όλα τα σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας.

  Οι σπουδές στα Ξενοδοχειακά που προσφέρει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζουν την εξάσκηση στο εργαστήριο με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

  Οι σπουδαστές της ειδικότητας διδάσκονται τα εξής μαθήματα:

  • Αρχές Οικονομικής
  • Τουρισμός
  • Οργάνωση, Λειτουργία Ξενοδοχείων Ι,ΙΙ
  • Οργάνωση Λειτουργία Μαγειρίου
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων I, II
  • Αγγλικά
  • Γερμανικά
  • Marketing
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Bar
  • Οινολογία
  • Τροφογνωσία Εδεσματολόγιο
  • Ξενοδοχειακές Εφαρμογές με Χρήση Η/Υ
  • Λογιστική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Πρακτική Άσκηση

  Ο απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων (Ξενοδοχειακά) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο Aegean College, σε πιστοποιημένο πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων από τον διεθνή φορέα EDEXCEL που οδηγεί στον τίτλο HND in Hospitality Management. Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα σπουδών με την ολοκλήρωση του οποίου ο σπουδαστής λαμβάνει το διεθνώς αναγνωρισμένο επαγγελματικό δίπλωμα Higher National Diploma. Το δίπλωμα αυτό αποτελεί πιστοποίηση γνώσεων και ανοίγει μεγάλες προοπτικές σταδιοδρομίας στα Τουριστικά επαγγέλματα και τα ξενοδοχειακά. Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα ένταξης στο 3o έτος του προπτυχιακού Προγράμματος  Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων -BSc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων –BSc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια εξειδίκευσης σε γνωστικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης (πχ barista) στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean Omiros Studies.

  -Σπουδάζεις στη Σχολή Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο καθηγητών και μακρά παράδοση στον τομέα.

  *Έρχεσαι σε άμεση επαφή με την Αγορά Εργασίας και τον χώρο του Τουρισμού και των Ξενοδοχείων μέσα από Ημέρες Καριέρας, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις, εργασίες πάνω σε πραγματικά case studies και on-the-job training.

  -Εξειδικεύεσαι σε προγράμματα λογισμικού όπως τα σύγχρονα συστήματα κρατήσεων σε Ξενοδοχεία.

  -Παρακολουθείς πρωτοποριακά σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».

  -Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και ευρύ κύκλο γνωριμιών σε ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες.

  -Σπουδάζεις σε ένα ΙΕΚ με τεράστιο κύκλο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από τον κλάδο του Τουρισμού και πραγματοποιείς την πρακτική σου άσκηση σε κορυφαία ξενοδοχεία και άλλες μονάδες.

  -Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ατομικά ή ομαδικά πρότζεκτ και πραγματικά case studies.

  -Πιστοποιείς τις σπουδές σου από διεθνείς φορείς Πιστοποιήσεων με τους οποίους συνεργάζεται το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  -Παράλληλα με το βασικό πρόγραμμα των σπουδών σου πραγματοποιείς θεματικά σεμινάρια σε εξειδικευμένα αντικείμενα με τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας και λαμβάνεις Πιστοποιητικό από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ.

  -Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Show Rooms.

  -Ξενοδοχειακές Μονάδες μικρής και μεγάλης κλίμακας.

  -Τουριστικές και Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις.

  -Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών στον κλάδο του Τουρισμού.

  -Επιχειρήσεις στον τομέα της Ψυχαγωγίας.

  -Επισιτιστικές Επιχειρήσεις.

  -Εταιρείες Catering και Εστιατόρια.

  -Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας.

  Οι σπουδές στα Ξενοδοχειακά που προσφέρει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνδυάζουν ένα σύγχρονο και πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα με την πρακτική άσκηση των σπουδαστών σε κορυφαίες επιχειρήσεις και εταιρείες από τον κλάδο του Τουρισμού με μοναδικό στόχο την κατάρτιση επαγγελματιών υψηλών προδιαγραφών.

  Ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά» βιομηχανία της ελληνικής οικονομίας με άμεση συμβολή στο ΑΕΠ της τάξης του 10% και έμμεση 25%. Με άλλα λόγια το ¼ του πλούτου που παράγεται στην Ελλάδα έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τα τουριστικά επαγγέλματα.

  Ο Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία) που αποφοιτά από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ένας πλήρως καταρτισμένος επαγγελματίας που μπορεί να εργαστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο σε τουριστικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία.

  Μεταξύ άλλων, έχει την ευκαιρία να μάθει ξένες γλώσσες δωρεάν, διδάσκεται τα ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων σε ξενοδοχεία, πραγματοποιεί επιμορφωτικά σεμινάρια σε εξειδικευμένα αντικείμενα και έρχεται σε άμεση επαφή με την τουριστική αγορά εξασφαλίζοντας την επαγγελματική του αποκατάσταση.

  Οι ξενοδοχειακές και τουριστικές σπουδές στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξοπλίζουν τους νέους, φιλόδοξους ανθρώπους με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε Ξενοδοχειακά στην κορυφαία Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

  Οι καθηγητές

  Ο Πέτρος Γαλιατσάτος είναι καθηγητής στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ . Βρίσκεται στην εκπαίδευση ενηλίκων τα τελευταία είκοσι χρόνια.Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Τα τελευταία χρόνια, απασχολήθηκε ως σύμβουλος - μελετητής σε θέματα Τουριστικού - Ξενοδοχειακού κλάδου.

  Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ελβετία (Montreux-Glion) στους τομείς του Τουρισμού και της Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων και γνωρίζει ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά). Ξεκίνησε την καριέρα της στη Βιομηχανία της Φιλοξενίας το 1980 στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία".

  teacher-Test Teacher

  Test Teacher

  Καθηγητήςς
  Προφίλ

  Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

  Ο Παναγιώτης Σταθούλης είναι καθηγητής στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ . Είναι απόφοιτος τριών τουριστικών σχολών στις ειδικότητες Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας, Επαγγελματικό Bartending, Sommelier. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι εκπαιδευτής ενηλίκων σε επισιτιστικές σπουδές και εισηγητής σεμιναρίων όπως Basic Bartending, Bar Management, Επαγγελματικό Bartending και Οινολογία

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!