Τηλεφώνησε Τώρα!!
Άκης Πετρετζίκης

Αρχική

Άκης Πετρετζίκης

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζίκης μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την πόλη στην οποία ανδρώθηκε (και στην οποία, όμως, επιστρέφει σε κάθε ευκαιρία!) για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη δεν βρισκόταν στους αριθμούς, αλλά στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών και πήρε την απόφαση να γίνει Σεφ.

Κυνήγησε το όνειρό του ξεκινώντας σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε το 2009. Παράλληλα με τη σχολή Μαγειρικής, ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στη λογιστική -γιατί ό,τι ξεκινάει ο Άκης πάντα το ολοκληρώνει με επιτυχία!- και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται ως Σεφ σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ελλάδας.

Αυτά, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να ανακαλύψει τα μονοπάτια της διεθνούς κουζίνας. Με βάση την Αγγλία ξεκίνησε να παίρνει πολύτιμα μαθήματα ζωής και… μαγειρικής τα οποία στη συνέχεια τον βοήθησαν να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, να ανακαλύψει νέες τεχνικές και να εξελίξει το ταλέντο του.

Τα πέντε χρόνια της διαμονής στην Αγγλία αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη: δούλεψε σκληρά και συνεργάστηκε με διάσημους, βραβευμένους Σεφ: τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο "The Goring" πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Μετά την νίκη στο "The Master Chef", ακολούθησε η καθημερινή τηλεοπτική στήλη μαγειρικής στην πρωινή εκπομπή του MEGA "Το Πρωινό Μου", η οποία από το 2010 έως το 2014 γιγαντώθηκε σε τηλεθέαση και κατέστησε τον Άκη ως έναν από τους πλέον αγαπητούς και αναγνωρίσιμους μάγειρες στην Ελλάδα. Οι φίλοι που απέκτησε πλήθυναν με γεωμετρικούς ρυθμούς και συνέχισαν να τον ακολουθούν στα επόμενα τηλεοπτικά του βήματα: το καθημερινό "Καν' το όπως ο Άκης" στο MEGA τις σαιζόν 2014-15, 2015-16, αλλά και το εβδομαδιαίο "Ιστορίες από τη Λίστα",  ένα υπέροχο τηλεοπτικό οδοιπορικό σε ελληνικές γεύσεις και τοπία.

Ακολούθησε μία ακόμα συνεργασία-σταθμός: αυτή με την εταιρεία Fresh One Productions που εδρεύει στο Λονδίνο. Μια συνεργασία που επισφραγίστηκε με την ανάρτηση video του Άκη στο δίκτυο του FoodTube του διάσημου chef Jamie Oliver. Πλέον, ο Άκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου.

Από το Νοέμβριο του 2017 ο Άκης Πετρετζίκης ανήκει στην οικογένεια του Εκπαιδευτικού Ομίλου "ΟΜΗΡΟΣ".

Any review founded

ΙΕΚ Σχολή Μαγειρικής (Σεφ)

ΠΡΟΒΟΛΗ
Συμπλήρωσε τη Φόρμα!