Τηλεφώνησε Τώρα!!
Ιάκωβος Απέργης

Αρχική

Ιάκωβος Απέργης

Ο Ιάκωβος Απέργης γεννήθηκε στον Καναδά στις 14 Φεβρουαρίου 1973 και μετακόμισε με τους γονείς του στην Ελλάδα το 1974. Από μικρός του άρεσε η ενασχόληση με το φαγητό, είτε τρώγοντας είτε μαγειρεύοντας, γι’ αυτό και αποφάσισε τελειώνοντας το σχολείο να σπουδάσει μαγειρική στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων.

Στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τον Γεώργιο Τσελεμεντέ στην κουζίνα των κρύων πιάτων στα καφέ εστιατόρια ΝΕΟΝ. Έχει μαγειρέψει σε διάφορα εστιατόρια και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, καθώς και σε super markets. Έχασε τη μητέρα του σε νεαρή ηλικία έπειτα από πολυετές πρόβλημα υγείας. Με αφορμή τη χρόνια παραμονή της στα νοσοκομεία  και τα παράπονά της σχετικά με το άγευστο φαγητό, αποφάσισε (αφού διορίστηκε από τύχη στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η ίδια) χρόνια μετά το θάνατό της να φέρει την αλλαγή στο φαγητό! Ως Υπεύθυνος Μαγειρείου εδώ και πολλά χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο στον Πειραιά προσπαθεί μαζί με τους συναδέλφους του να φτιάξει καλομαγειρεμένα και γευστικά φαγητά από μία άλλη σκοπιά, βάσει πάντα των διατροφικών οδηγιών που λαμβάνει.

Πιστεύει πολύ στον εθελοντισμό γι’ αυτό και προσφέρει με χαρά τις υπηρεσίες του στο «Xαμόγελο του Παιδιού» μαγειρεύοντας σε σπίτι του οργανισμού, στο Περιστέρι. Τον ενδιαφέρει εξίσου και το ανθρώπινο κομμάτι, καθώς μέσα από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  στο οποίο διδάσκει ως καθηγητής, προσπαθεί να δημιουργήσει υγιή πρότυπα στα παιδιά.

Any review founded
Δεν υπάρχουν Ειδικότητες
Συμπλήρωσε τη Φόρμα!