Τηλεφώνησε Τώρα!!
Στέλιος Παρλιάρος

Αρχική

Στέλιος Παρλιάρος

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1959.

Τελειώνοντας το γυμνάσιο έρχεται για σπουδές στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Ταξιδεύει στη Γαλλία. Στο Παρίσι σπουδάζει στην Ecole Le Notre και στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λυών στη σχολή Valrhona και τέλος στον διάσημο Fauchon.

Το 1982 δημιουργεί το ζαχαροπλαστείο Fresh και αλλάζει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει τα μυστικά της τεχνικής του σε σεμινάρια και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση. Τον Οκτώβριο του 2004 διακόπτει τη συνεργασία του με την αλυσίδα καταστημάτων "Fresh". Από το 2005 διδάσκει στο δικό του χώρο σεμιναρίων.

Έχει συνεργαστεί με περιοδικά ζαχαροπλαστικής όπως το "Z&G", το "Ε" και το "Gourmet" της "Ελευθεροτυπίας". Το Μάιο του 2006 δημιουργεί το ένθετο περιοδικό "Γαστρονόμος" και το ένθετο "Κ". Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία ζαχαροπλαστικής. Το 2007 σε συνεργασία με την "Καθημερινή" κυκλοφορεί μία σειρά από δέκα VCD με μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Τον Σεπτέμβριο του 2007 εκδίδει το πρώτο τεύχος του ετήσιου περιοδικού "ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ - μαθήματα γλυκιάς αλχημείας" με το πρόγραμμα των σεμιναρίων και όλα όσα αφορούν τη ζαχαροπλαστική. Το 2008 σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί τη σειρά "ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΛΥΚΙΑΣ ΑΛΧΗΜΕΙΑΣ" που αποτελείται από 13 βιβλία με συνταγές ζαχαροπλαστικής.

Αρκετές φορές έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες δίνοντας συνταγές για την παρασκευή συσκευασμένων προϊόντων. Είναι ένα από τα μέλη που συστήνουν την ομάδα "Kerasma".

Αυτή την περίοδο παρουσιάζει την εκπομπή "Γλυκιές Αλχημίες" στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  και διδάσκει τα μυστικά της Ζαχαροπλαστικής στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μέσα από μια σειρά απολαυστικών σεμιναρίων.

Any review founded

ΙΕΚ Σχολή Ζαχαροπλαστικής

ΠΡΟΒΟΛΗ
Συμπλήρωσε τη Φόρμα!