Τηλεφώνησε Τώρα!!
Ζωή Ακαμιωτάκη

Αρχική

Ζωή Ακαμιωτάκη

Η Ζωή Ακαμιωτάκη είναι Σχεδιάστρια Παιδικού Παιχνιδιού με εξειδίκευση στην προσχολική ηλικία. Κατέχει τον τίτλο του Διδακτορικού διπλώματος με θέμα: Ludic machines: on the narrative of early childhood playground themed equipment, από το τμήμα Architecture & the Visual Arts του University of East London σε συνεργασία με το SMARTlab Digital Media Institute.

Επίσης, κατέχει τον τίτλο του Μεταπτυχιακού διπλώματος με θέμα Playground design space and equipment από το London Metropolitan University, καθώς και το ομώνυμο πτυχίο του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει κερδίσει τρεις υποτροφίες από το Εθνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενώ παράλληλα έχει λάβει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, εικαστικές εκθέσεις και συνέδρια.

Το 2005 και για πέντε χρόνια εργάζεται για την προσφορά ποιοτικού σκηνικού χώρου για παιχνίδι σε παιδικές χαρές, με παιδιά κανονικής και μη κανονικής ανάπτυξης, για τους οργανισμούς Play Association of Tower Hamlets (PATH) και Kids στο Λονδίνο. Παράλληλα καινοτομεί, καθώς εισάγει το σχεδιασμό του παιχνιδιού ως αντικείμενο που τρέφει δημιουργικά τη φαντασία της προσχολικής ηλικίας, ως νέο πεδίο επιστημονικής έρευνας.

Εργάζεται στην Ελλάδα από το 2009, ως καθηγήτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων Εικαστικών τεχνών και Κουκλοθέατρου στον τομέα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων και Έκφρασης. Το γνωστικό της πεδίο συνδυάζει την Αισθητική αγωγή της προσχολικής ηλικίας με τη θεωρία και την πράξη του Παιχνιδιού, της Τέχνης και της ελληνικής Λαογραφίας.

Any review founded
Δεν υπάρχουν Ειδικότητες
Συμπλήρωσε τη Φόρμα!