Αθήνα: 210-3806166 | Πειραιάς: 210-4190854 | info@omiros.gr
Στέλεχος Τεχνολογίας Τροφίμων
Αρχική Τεχνικά Επαγγέλματα

ΙΕΚ Τεχνολογίας Τροφίμων

ΙΕΚ Τεχνολογίας Τροφίμων

Καθηγητής

Αναστάσιος Μαρκασιώτης

Τομέας

Τεχνικά Επαγγέλματα
  • Ειδικότητα

  • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

  • Μαθήματα

  • Εγκαταστάσεις

  • Καθηγητές

  • Πού θα εργαστώ

  • Συνεχίζω σπουδές

    • Ειδικά Θέματα Φυσικής
    • Γενική Χημεία
    • Αρχές Διατροφής
    • Μοριακή Βιολογία και Γενετική
    • Αναλυτική Χημεία
    • Μηχανική Τροφίμων
    • Εισαγωγή στην Τεχνολογία και Έλεγχο Τροφίμων και Ποτών
    • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
    • Μικροβιολογία
    • Χημεία Τροφίμων
    • Βιοστατιστική
    • Βιοχημεία
    • Ασφάλεια και Υγιεινή στην Εργασία
    • Διατροφή και Θρεπτική Αξία
    • Τεχνικές Παρασκευής Διατροφής
    • Βιοτεχνολογία
    • Νομοθεσία και Δεοντολογία
    • Έλεγχος και Καταλληλότητα Τροφίμων
    • Προώθηση και Διαφήμιση Τροφίμων
    • Ανάλυση Τροφίμων
    • Επεξεργασία Τροφίμων και Ποτών
    • Συσκευασία Τροφίμων και Ποτών
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Ζύμης
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μαναβικής
    • Τεχνολογία και Έλεγχος Προϊόντων Μπακαλικής

    Οι τεχνολόγοι τροφίμων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ υπερέχουν διότι:

    • Συμμετέχουν σε Επιστημονικά Συνέδρια και μεγάλες εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών.
    • Παρακολουθούν ημερίδες και διαλέξεις πάνω στα πιο σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα.
    • Τα μαθήματα διδάσκουν επαγγελματίες καθηγητές με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων.
    • Πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε βιομηχανίες τροφίμων.
    • Πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων βιομηχανιών.

    Οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται σε ένα υπερσύγχρονο χημείο επαγγελματικών προδιαγραφών με νέο εξοπλισμό και εργαλεία.

    Ο απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του:

    • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα για να αποκτήσει και δεύτερο δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης.
    στο ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ για να παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια πάνω στον τομέα του.

    Ο Τεχνολόγος Τροφίμων που αποφοιτά από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

    • Βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών.
    • Δημόσιους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον έλεγχο τροφίμων και ποτών.
    • Φορείς πιστοποίησης.
    • Εταιρείες catering.
    • Ξενοδοχειακές μονάδες.
    • Εταιρείες εξοπλισμού βιομηχανιών τροφίμων.
    • Εργαστήρια αναλύσεων τροφίμων και ποτών.
    • Τμήματα παραγωγής τροφίμων φυτικής ή ζωικής προέλευσης.

    Τα τρόφιμα και τα ποτά αποτελούν έναν κλάδο με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Τεχνολόγος Τροφίμων που σπουδάζει στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποκτά γνώσεις απαραίτητες για τη διασφάλιση της παραγωγής προϊόντων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλουν η κείμενη νομοθεσία και τα διεθνή στάνταρ.

    Το "Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών" εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την παραγωγή του προϊόντος μέχρι τη διάθεσή του στον τελικό καταναλωτή: παραγωγής, διακίνηση, επεξεργασία και διάθεσης με γνώμονα τις ορθές γεωργικές και βιομηχανικές πρακτικές.

    Μεταξύ των καθηκόντων του είναι η ανάπτυξη και σχεδιασμός παραγωγής νέων προϊόντων, η επιλογή πρώτων υλώνγια την παρασκευή τελικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, η επιλογή του κατάλληλουμηχανολογικού εξοπλισμού, η επίβλεψη της παραλαβής πρώτων και βοηθητικών υλών καθώς και υλικών συσκευασίας και ο ποιοτικός έλεγχος.

    Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε Τεχνολόγος Τροφίμων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ!

    Οι καθηγητές

    Ο Αναστάσιος Μαρκασιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του University of Bolton στη Μεγάλη Βρετανία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα «Βιοτεχνολογία Βιομεταποίηση και Δοιήκηση Επιχειρήσεων» από το University of Warwick επίσης στη Μεγάλη Βρετανία.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.

Σχετικά Νέα

Επικοινώνησε Τώρα Μαζί μας!