Τηλεφώνησε Τώρα!!
Βοηθός Νοσηλευτικής Μαιευτικής
Αρχική Υγεία

ΙΕΚ Σχολή Μαιευτικής

ΙΕΚ Σχολή Μαιευτικής

Καθηγητής

Γεώργιος Γριτσόπουλος

Τομέας

Υγεία
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις όπου πραγματοποείται η επαγγελματική κατάρτιση των νέων μαιών/μαιευτών είτε πρόκειται για αίθουσες διδασκαλίας είτε για εργαστήρια.

  Τα μαθήματα της ειδικότητας «Β. Νοσηλευτικής Μαιευτικής» καλύπτουν το σύνολο των απαραίτητων γνωστικών αντικειμένων και εφοδιάζουν τους σπουδαστές με απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να δταδιοδρομήσουν στον τομέα.

  Νοσηλευτική

  Πρώτες Βοήθειες

  Ανατομία

  Φυσιολογία

  Φαρμακολογία

  Υγιεινή – Μικροβιολογιά

  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

  Χειρουργική

  Παθολογία

  Γυναικολογία – Παιδιατρική

  Στοιχεία Ψυχιατρικής – Νευρολογίας

  Νοσηλευτική (Πρακτική στο νοσοκομείο)

  Αποστείρωση – Απολύμανση

  Χειρουργική Αναισθησία & Ανάληψη

  Γυναικολογική Χειρουργική – Μαιευτική

  Μαιευτική – Γυναικολογία (Πρακτική στο νοσοκομείο)

  Μαιευτικές Τεχνικές – Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών

  Ο απόφοιτος του ΙΕΚ Μαιευτικής ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  -Δημόσια και Ιδιωτικά Μαιευτήρια.

  -Γυναικολογικές Κλινικές.

  -Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

  -Ιδιωτικά Ιατρεία.

  -Εταιρείες προώθησης του Μητρικού Θηλασμού.

  – Δομές Ανώδυνου Τοκετού.

  – Μονάδες Φροντίδας Νεογνών.

  Λαμβάνοντας το δίπλωμα μαιευτικής από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου:

  – στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσεις  δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.

  -να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο Aegean College, για να παρακολουθήσεις το προπτυχιακό πρόγραμμα Μαιευτικής που οδηγεί στον τίτλο BSc (Hons) Midwifery από Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση για το πανεπιστημιακό πτυχίο στη Μαιευτική γίνεται στα ελληνικά.

  -να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ από τον διεθνή φορέα Πιστοποίησης σπουδών CERTA.

  -να παρακολουθήσεις εκπαιδευτικές επισκέψεις σε κλινικές δομές μαιευτικής και  αποκατάστασης, να παρακολουθήσεις πιστοποιημένα επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ.

  -Σπουδάζεις μαιευτική σε μια σχολή με μεγάλη παράδοση, καινοτόμα προγράμματα και ισχυρές συνεργασίες στον τομέα της Υγείας και των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

  -Πραγματοποιείς πρακτική άσκηση σε ένα ευρύτατο δίκτυο από  ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια και κέντρα τοκετού.

  -Κάνεις μάθημα σε υπερσύγχρονο εργαστήριο μαιευτικής υψηλών προδιαγραφών, παρακολουθείς προσομοιώσεις τοκετών, εργάζεσαι με προπλάσματα και μαθαίνεις το επάγγελμα υπό πραγματικές συνθήκες.

  -Τα μαθήματα διδάσκουν επαγγελματίες μαίες/μαιευτές με τεράστια κλινική και επαγγελματική εμπειρία.

  -Παρακολουθείς εξειδικευμένα σεμινάρια σε μαιευτικές πρακτικές, σε τεχνικές προώθησης και υποβοήθησης του μητρικού θηλασμού και σε πρακτικές ψυχολογικής και άλλης υποστήριξης της εγκύου και της λεχώνας. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους κορυφαίους αναγνωρισμένους συλλόγους Μαιών/Μαιευτών.

  -Παρακολουθείς σεμινάρια επιμόρφωσης στη χρήση των σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στις αίθουσες τοκετών, τα χειρουργεία, τα γυναικολογικά ιατρεία και τα μαιευτήρια.

  Οι σπουδές μαιευτικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προετοιμάζουν επαγγελματίες βοηθούς Νοσηλευτικής Μαιευτικής ικανούς να εργαστούν σε ένα τομέα ευθύνης και πολύ υψηλών απαιτήσεων.

  Ο απόφοιτος της σχολής Μαιευτικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συμβάλλει στην προετοιμασία και την υποστήριξη της εγκύου γυναίκας πριν τον τοκετό. Μετά τον τοκετό, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τον μητρικό θηλασμό και τη συνολική φροντίδα των νεογνών εκτελώντας παράλληλα τις εντολές των μαιών και του μαιευτήρα.

  Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ η εκπαίδευσή σου πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε συνεργασία με έμπειρες μαίες και μαιευτές.

  Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων μαιευτηρίων, ενώ η επιμόρφωση των σπουδαστών στη Νοσηλευτική  Μαιευτική είναι συνεχής μέσα από συμμετοχή σε σεμινάρια και ημερίδες.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και κάνε σπουδές στο κορυφαίο ΙΕΚ Μαιευτικής.

  Οι καθηγητές

  Ο Dr. Γεώργιος Γριτσόπουλος υπήρξε μαθητής της Λεοντίου Σχολής. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Θεραπεία της υπερτριγλυκεριδαιμίας» έλαβε βαθμό «Άριστα». Έχει Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, καθώς και Ευρωπαϊκή Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!