Τηλεφώνησε Τώρα!!
Βοηθός Νοσηλευτικής
Αρχική Υγεία

ΙΕΚ Σχολή Νοσηλευτικής

ΙΕΚ Σχολή Νοσηλευτικής

Καθηγητής

Γεώργιος Γριτσόπουλος

Τομέας

Υγεία
 • Ειδικότητα

 • Γιατί στον ΟΜΗΡΟ

 • Μαθήματα

 • Εγκαταστάσεις

 • Καθηγητές

 • Πού θα εργαστώ

 • Συνεχίζω σπουδές

 • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει άρτιες εγκαταστάσεις όπου πραγματοποείται η επαγγελματική κατάρτιση των νέων νοσηλευτών είτε πρόκειται για αίθουσες διδασκαλίας είτε για εργαστήρια.

  Τα μαθήματα της ειδικότητας «Β. Νοσηλευτή» καλύπτουν το σύνολο των απαραίτητων γνωστικών αντικειμένων, ενώ στις εξειδικευμένες ειδικότητες Νοσηλευτικής διδάσκονται ξεχωριστά μαθήματα (πχ Τραυματολογία, Ογκολογία κλπ).

  Νοσηλευτική
  Πρώτες Βοήθειες
  Ανατομία
  Φυσιολογία
  Φαρμακολογία
  Υγιεινή – Μικροβιολογία
  Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  Χειρουργική
  Παθολογία
  Γυναικολογία – Παιδιατρική
  Στοιχεία Ψυχιατρικής – Νευρολογίας
  Νοσηλευτική (πρακτική στο Νοσοκομείο)
  Αποστείρωση – Απολύμανση
  Αιμοδοσία
  Αντιμετώπιση σε Επείγοντα Περιστατικά
  Ορθοπεδική

  O απόφοιτος Β. Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:

  – Νοσοκομεία και κλινικές.

  – Υγειονομικά Κέντρα του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα.

  -Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Νοσηλευτής.

  Συνεχίζω τις σπουδές μου

  Λαμβάνοντας το δίπλωμα Νοσηλευτικής από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου:

  – στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσεις  δεύτερο δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα της επιλογής σου.

  -να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο Aegean College, για να παρακολουθήσεις το προπτυχιακό πρόγραμμα Νοσηλευτικής που οδηγεί στον τίτλο BSc (Hons) Nursing από Κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο. Η φοίτηση για το πανεπιστημιακό πτυχίο στη Νοσηλευτική γίνεται στα ελληνικά.

  -να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ από τον διεθνή φορέα Πιστοποίησης σπουδών CERTA.

  -να παρακολουθήσεις εκπαιδευτικές επισκέψεις  και να παρακολουθήσεις πιστοποιημένα επιμορφωτικά θεματικά σεμινάρια από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ.

  -Σπουδάζεις Νοσηλευτική σε μια σχολή με μεγάλη παράδοση, καινοτόμα προγράμματα και ισχυρές συνεργασίες στον τομέα της Υγείας και των παραϊατρικών επαγγελμάτων.

  -Πραγματοποιείς πρακτική άσκηση σε ένα ευρύτατο δίκτυο από  νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές, ιατρεία και άλλες δομές Υγείας.

  -Τα μαθήματα διδάσκουν επαγγελματίες νοσηλευτές με τεράστια κλινική και επαγγελματική εμπειρία.

  -Παρακολουθείς εξειδικευμένα σεμινάρια σε νοσηλευτικές πρακτικές και τεχνικές αποκατάστασης, αλλά και επικοινωνίας και διαχείρισης ασθενών.

  -Αντιμετωπίζεις προσομοιώσεις πραγματικών ιατρικών περιστατικών και έρχεσαι σε επαφή με σπουδαστές άλλων ειδικοτήτων από τον τομέα της Υγείας με σκοπό τη συνεργασία, την ανταλλαγή εμπειριών και τη διάδοση βέλτιστων πρακτικών.

  -Σπουδάζεις σε ένα πολυδιάστατο ακαδημαϊκό πρόγραμμα για δίπλωμα νοσηλευτικής που σου παρέχει την ευκαιρία να αποκτήσεις δεξιότητες σε τομείς όπως η ψυχολογία και η κοινωνιολογία, αλλά και να σχετιστείς με επαγγελματίες γιατρούς και νοσηλευτές παρακολουθώντας ιατρικά συμβούλια και την αντιμετώπιση πραγματικών περιστατικών.

  Οι σπουδές νοσηλευτικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προετοιμάζουν επαγγελματίες έτοιμους να εργαστούν σε ένα τομέα πολύ υψηλών απαιτήσεων.

  Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ η εκπαίδευσή σου πραγματοποιείται υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου. Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του ΟΜΗΡΟΥ και σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων νοσοκομείων και κλινικών, ενώ η επιμόρφωση των σπουδαστών στη Νοσηλευτική  είναι συνεχής μέσα από συμμετοχή σε σεμινάρια και ημερίδες.

  Η σχολή νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τέσσερεις διαφορετικές εξειδικεύσεις για επαγγελματίες νοσηλευτές που σταδιοδρομούν σε ξεχωριστές κλινικές δομές.

  Πιο συγκεκριμένα:

  • Γενική Νοσηλευτική

  Ο Βοηθός Νοσηλευτικής αποτελεί σημαντικό υποστηρικτικό στέλεχος της ιατρικής ομάδας και συμβάλλει στην αποκατάσταση και τη θεραπεία των ασθενών. Μεταξύ άλλων ο βοηθός νοσηλευτής γενικής νοσηλείας  εφαρμόζει τις ιατρικές οδηγίες και φροντίζει για την τήρηση των κανόνων προστασίας και υγιεινής.

  • Νοσηλευτική Χειρουργείου

  Ο βοηθός νοσηλευτής χειρουργείου επικουρεί τον χειρουργό καθόλη τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης: αποστειρώνει τα χειρουργικά εργαλεία, εξυπηρετεί τους γιατρούς, φροντίζει για τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής από τον ασθενή και για την κάλυψη ψυχολογικών και άλλων αναγκών.

  • Νοσηλευτική Τραυματολογίας

  Οι βοηθοί νοσηλευτές τραυματολογίας που σπουδάζουν στο ΙΕΚ Νοσηλευτικής ΟΜΗΡΟΣ εξειδικεύονται στη μεταφορά τραυματιών, την παροχή πρώτων βοηθειών, την περιποίηση τραυμάτων, τη νοσηλεία και την καθημερινή φροντίδα. Καταρτίζονται ακόμα στην ψυχολογική προσέγγιση του ασθενούς και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του.

  • Νοσηλευτική Ογκολογικών Παθήσεων

  Ο Βοηθός Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων εξειδικεύεται στην ιατρική φροντίδα καρκινοπαθών, στην ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών και των συγγενών τους καθώς και στην αποκατάσταση και κοινωνική τους επανένταξη.

  • Νοσηλευτική Μονάδων Εντατικής Θεραπείας 

  Ο Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που αποφοιτά από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί βασικό μέλος του προσωπικού των Μ.Ε.Θ., εξειδικεύεται στα επείγοντα περιστατικά και πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση σε μονάδες Εντατικής θεραπείας μεγάλων νοσοκομείων και κλινικών του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

  Συμπλήρωσε τη Φόρμα Επικοινωνίας και σπούδασε Νοσηλευτική σε μια σχολή με τεράστια εμπειρία στα επαγγέλματα Υγείας.

  Οι καθηγητές

  Ο Dr. Γεώργιος Γριτσόπουλος υπήρξε μαθητής της Λεοντίου Σχολής. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Θεραπεία της υπερτριγλυκεριδαιμίας» έλαβε βαθμό «Άριστα». Έχει Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, καθώς και Ευρωπαϊκή Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε το Παράρτημα που σε εξυπηρετεί και ένας Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου!


The field is required.

Please leave this field empty.
* Είμαι ενήμερος και Συγκατατίθεμαι με τους Όρους χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Σχετικά Νέα

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Συμπλήρωσε τη Φόρμα!